19.6 C
София
петък, 12 август, 2022

Избрани политици на закуска в американското посолство

- Реклама -spot_imgspot_img

Представетили на четири парламетарно представени партии са били поканени за закуска тази сутрин в 9.00 часа в американското посолство: Кристиан Вигенин от БСП, Даниел Митов от ГЕРБ, Калоян Иконномов като представител на ПП, който не е уведомил предварително Асен Василев и Кирил Петков, съобщи Епицентър. бг.

Христо Иванов от ДБ е бил поканен, но в последния момент изпраща заместник в посолството на САЩ.

Целта на закуската при американския посланик е „да се бабува върху създаването на евро-атлантическо правителство, без участието на Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова“, твърди медията. Лансира се Никола Минчев за премиер при третия опит за съставяне на правителство, а мандатоносителят ще е “Демократична България”.

Корнелия Нинова научила от медиите за присъствието на Кристиян Вигенин на закуската при Херо Мустафа. Кирил Петков и Асен Василев са били бесни след като разбрали за зауската и че зад гърба им САЩ редят правителство без тяхно участие, твърди Епицентър.бг.

Закуската при Херо Мустафа е първият брутален директен опит на чужда държава да упражява натиск при съставяне на правителство в България.

Малко по-късно зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов призна за срещата при Херо Мустафа, но отрече да е обсъждан нов кабинет.

Източник:Епицентър.бг
- Реклама -spot_imgspot_img
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here