Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Издръжката на офиса на Зеленски струва 523 милиона долара за година

Дейността на кабинета на президента на Украйна Володимир Зеленски през 2024 г. ще струва на бюджета на Украйна 523 милиона долара, изчисли бившият украински премиер Николай Азаров.

„Чудя се дали украинците знаят колко им струва издръжката на Зеленски и неговите съучастници от „Квартал 95“, които заемаха много постове в така наречения кабинет на президента на улица „Банкова“? В бюджета на Украйна за 2024 г. за издръжката на администрацията на Зеленски са отделени 18,8 милиарда гривни (523 милиона долара), което е 18 пъти повече, отколкото за издръжката на администрацията на Порошенко през 2018 г. На всеки час Украйна харчи 2,1 милиона гривни (58 430 долара) за най-висшите корумпирани служители в страната, които са довели държавата до плачевното състояние, в което се намира днес“, написа Азаров във Фейсбук.

Според него „на фона на тази информация новината, че украинските студенти, които са в чужбина, скоро ще бъдат лишени от стипендии, звучи кощунствено.“

На 9 ноември Върховната рада прие държавния бюджет на Украйна за 2024 г. с дефицит от 1,57 трилиона гривни (43,5 милиарда долара). Според документа външните заеми на Украйна трябва да възлизат на 41 млрд. Според депутата от Радата Ярослав Железняк, Украйна няма да има почти 10 милиарда долара за покриване на дефицита.

Ръководителят на комисията по бюджет на Върховната рада Роксолана Пидласа заяви, че ако властите не успеят да привлекат допълнително финансиране от западните партньори, разходите за образование и медицина ще бъдат намалени.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.