Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Израел готви операция с пускане на нервнопаралитичен газ в тунелите на „Хамас“

Палестинците очакват Израел да пусне нервнопаралитичен газ в тунелите на „Хамас“  под наблюдението на командоси от американския отряд „Делта Форс“ като част от изненадваща атака срещу Ивицата Газа, заяви високопоставен арабски източник, запознат с групировките, пред Middle East Eye.

Според публикацията Израел и САЩ се надяват да постигнат елемента на изненада, за да проникнат в тунелите на „Хамас“, да спасят около 220 заложници и да убият хиляди бойци от бригадите „Ал Касам“ на „Хамас“. Middle East Eye отбелязва, че информацията според източника им е изтекла от американска страна. Медията не е успяла да провери независимо тази информация, тъй като нито Пентагонът, нито Белият дом са отговорили на искането за коментар.

„Планът зависи от елемента на изненадата, така че решително да се спечели битката, използвайки международно забранени газове, особено нервнопаралитичен газ и химически оръжия. Големи количества нервнопаралитичен газ ще бъдат изпомпвани в тунелите“, твърди източникът.

Според изтеклата информация „Делта Форс“ на армията на САЩ ще наблюдават как „големи количества нервнопаралитичен газ се изпомпва в тунелите на „Хамас“, способен да парализира движението на тялото за период от 6 до 12 часа – време, през което израелците ще  проникнат в тунелите, ще освободят заложниците и ще убият палестинците от „Хамас“.

Присъствието на американския отряд „Делта Форс“ в Израел беше неволно осветено от Белия дом със снимка, която медийният екип на Байдън публикува в Инстаграм. Снимката показваше как американският президент поздравява четирима командоси от „Делта Форс“, като лицата им не бяха скрити. След бурната реакция от коментари след час Белият дом изтри снимката и впоследствие призна грешката си.

„Делта Форс“ е елитен отряд на Силите за специални операции на американската армия. Те се обучават и извършват мисии за спасяване на заложници, борба с тероризма и „убиване или залавяне“, насочени към цели от голямо значение.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.