Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Израелската армия e стреляла срещу хуманитарен конвой на ООН в Газа

Хуманитарен конвой на ООН, пътуващ към северната част на Ивицата Газа, е бил обстрелван от военноморските сили на Израел, заяви директорът на UNRWA (Близкоизточната агенция на ООН за помощи на палестинските бежанци) Томас Уайт.

„Тази сутрин конвой с храна, чакащ да се придвижи в Северна Газа, беше ударен от израелска морска стрелба, за щастие никой не беше ранен“, написа Уайт в социалната мрежа X/Twitter.

Над 27 000 души са убити до момента в Ивицата Газа, от които над 13 000 деца, съобщиха палестинските власти. Загиналите израелци при сраженията между Израел и „Хамас“ са 1200, по данни на Тел Авив.

Миналата седмица САЩ, Великобритания, Канада, Германия, Италия, Холандия, Швейцария, Финландия и Австралия спряха да изпращат пари на UNRWA (Близкоизточната агенция на Организацията на обединените нации за помощи на палестинските бежанци). Причината за спрените помощи станаха обвиненията на израелското правителство, че служители от агенцията на ООН са подпомагали „Хамас“ в атаката срещу Израел на 7 октомври миналата година. САЩ признаха, че не са проверили тези твърдения, но веднага спряха помощите за палестинските бежанци.

Твърденията на Израел се базират на „разузнавателна информация“ и разпити на палестинци, които се намират в израелски затовор. Няма информация как израелските служби са провели разпитите и как са получили тези показания от задържаните.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. „Няма информация как израелските служби са провели разпитите и как са получили тези показания от задържаните.“ – на всички им е ясно как … Много тежка е загубата на толкова много деца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.