Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Израел спира издръжката на украинските бежанци

Хиляди украински бежанци в Израел ще спрат да получават месечни плащания през следващите месеци, съобщи всекидневникът „Аарец“. Израелското правителство все още не е изплатило плащанията през декември, които бяха пропуснати поради недостиг на бюджет.

Програмата за „специална помощ за приспособяване“ беше приета през февруари 2022 г. чрез временна заповед, която Министерството на интеграцията е решило да не удължава. Данните, цитирани от вестника, показват, че почти 24 000 имигранти са получили поне едно плащане.

Според разпоредбите на програмата един имигрант има право на 2300 шекела (672 долара) на месец. Семейство с две деца има право на 2900 шекела (847 долара), докато семейство с три деца ще получи 3400 (994 долара).

„Безвъзмездната помощ продължава да се изплаща на имигранти, пристигнали до август и в продължение на една година от тяхното пристигане“, се казва в изявление на министерството. Министерството обаче се оказа с 20 милиона шекела (5,9 милиона долара) по-малко от предвидените в края на 2022 година.

Позовавайки се на „липсата на одобрено държавно финансиране“ като причина за пропускането на някои от плащанията през декември, кабинетът на министъра на интеграцията Офир Софер заяви, че работят с финансовото министерство, за да „освободят“ пари, така че остатъкът да може да бъде изплатен.

Израел е приел около 15 000 бежанци от Украйна. Около 100 от тях бяха принудени да напуснат жилищата, чиито наеми се плащат от държавата, през декември, като правителството посочи, че програмата първоначално е била ограничена до три месеца и е била удължавана „отново и отново“.

Докато Израел изрази подкрепа за Киев в продължаващия конфликт, той изпрати на Украйна само хуманитарна помощ, отказвайки да предостави оръжие. Украинските власти многократно призоваха Израел да „вземе правилната страна“. По-рано този месец обаче премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че правителството му ще провежда политики, които са в защита на националния интерес, а не под международен натиск.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.