Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Изтребители F-16 ескортираха отбора на Полша по време на полет за Световната купа

Полският национален отбор по футбол получи допълнителна защита за част от пътуването си за участие в Световното първенство в Катар. Двойка изтребители F-16 придружаваха самолета на отбора на Полша заради инцидента с падналата ракета от Украйна.

Воден от нападателя Робърт Левандовски, отборът на Полша потегли за Катар преди първия си мач от Световното първенство срещу Мексико следващата седмица.

Видеоклип, споделен от отбора в социалните мрежи, показва, че самолетът им е ограден от бойни самолети, като екипажът маха на футболните звезди и показва съобщение за подкрепа.

„Бяхме ескортирани до южната граница на Полша със самолети F16!“, съобщи Националният отбор на Полша в Twitter. „Благодаря и поздрави на пилотите!“

Решението за специалния ескорт е взето като превантивна мярка заради падналата ракета близо до границата с Украйна, която уби двама души.

Първоначално редица полски и украински официални лица заявиха, че ракетата е била изстреляна от руските сили, като определиха трагичния инцидента като пряка атака срещу територията на НАТО.

По-късно обаче Полша призна, че инцидентът  е резултат от „заблудена украинска ракета за противовъздушна отбрана“. Американският президент Джо Байдън обяви, че е малко вероятно ракетата да е изстреляна от Русия, а генералният секретар на НАТО заяви, че „ракетата е изстреляна от Украйна, но Русия е виновна“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.