Разследвания и новини без цензура

събота, 25 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Изтребители F-16 ескортираха отбора на Полша по време на полет за Световната купа

Полският национален отбор по футбол получи допълнителна защита за част от пътуването си за участие в Световното първенство в Катар. Двойка изтребители F-16 придружаваха самолета на отбора на Полша заради инцидента с падналата ракета от Украйна.

Воден от нападателя Робърт Левандовски, отборът на Полша потегли за Катар преди първия си мач от Световното първенство срещу Мексико следващата седмица.

Видеоклип, споделен от отбора в социалните мрежи, показва, че самолетът им е ограден от бойни самолети, като екипажът маха на футболните звезди и показва съобщение за подкрепа.

„Бяхме ескортирани до южната граница на Полша със самолети F16!“, съобщи Националният отбор на Полша в Twitter. „Благодаря и поздрави на пилотите!“

Решението за специалния ескорт е взето като превантивна мярка заради падналата ракета близо до границата с Украйна, която уби двама души.

Първоначално редица полски и украински официални лица заявиха, че ракетата е била изстреляна от руските сили, като определиха трагичния инцидента като пряка атака срещу територията на НАТО.

По-късно обаче Полша призна, че инцидентът  е резултат от „заблудена украинска ракета за противовъздушна отбрана“. Американският президент Джо Байдън обяви, че е малко вероятно ракетата да е изстреляна от Русия, а генералният секретар на НАТО заяви, че „ракетата е изстреляна от Украйна, но Русия е виновна“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.