Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Изтриха страницата на Nexo в Уикипедия след разкритията за финансиране на партии

Страницата на Nexo в Уикипедия беше изтрита след разкритията на прокуратурата за започналото разследване за пране на пари и данъчни престъпления срещу криптобанката. Вечра от Nexo признаха, че са финансирали предизборните кампании на две партии: „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Изтриването е станало преди по-малко от 24 часа, като потребителят, който я е изтрил, не използва истинското си име, а прякор. В момента на изтрита страница се появява съобщение: „За съжаление, страницата наскоро е била изтрита (в последните 24 часа). По-долу можете да видите дневник на изтриванията, защитите и преместванията.“ Един от текстовете, който е бил изтрит, гласи: „Nexo е основана през 2017 г. от трима души: бившият съсобственик на „Кредисимо“ Коста Кънчев, бившият депутат от „Реформаторски блок“ Антони Тренчев и Георги Шулев.“

Според данните в Уикипедия страницата е била изтрита в 16.06 ч вчера (13 януари). Липсва обяснение за причната за пълното й изтриване, но от достъпната информация, която все още е видна, страницата е съдържала подробна информация кои са създадетелите на Nexo.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.