Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Известен британски ютюбър уринира върху български паметник

Британец, който има канал в YouTube с 4  милиона последователи, е публикувал видео от посещението си в България. Целта му е да покаже комунистическото минало на България, а крайната точна на пътуването му е Бузлуджа.

Каналът се казва Bald and Bankrupt („Плешив и банкрутирал“ – б.р.) и е посветен на пътувания по света. Британецът е започнал да снима от Индия, след като е обявил фалит в Обединеното кралство заради неуспешен бизнес проект, което (заедно с неговата обръсната глава) вдъхновява името на канала.

Видеото от България, публикувано на 1 април, започва с отпътуването му с влак от Букурещ за Русе. След това британецът се придвижва с кола към Бузлуджа, като по пътя забелязва паметник и спира да го снима. Британецът демонстрира добри познания на руски език и безпроблемно чете надписите на български език. Приближавайки го, той изразява надежда паметникът да е на Тодор Живков, но се оказва, че е на Тодор Петков, загинал през 1944 г., член на съпротивата срещу фашизма. Ютюбърът отбелязва, че загиналият е бил член на „партията“ и заявява, че това е подходящо място „да се облекчи“. След това застава до паметника и уринира.

Известен британски ютюбър уринира върху български паметник
Източник: YouTube

Британецът обикаля малки села по пътя си и разговаря с местните хора на руски език. Видеото му от България приключва с изкачване на Бузлуджа  и монолог пред монумента. Той обяснява, че паметникът е издигнат тук, а не в София, тъй като наблизо се намира историческият връх Шипка, където „руската и българската армии са победили веднъж завинаги османците, слагайки край на 500-годишна окупация“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

11 COMMENTS

 1. Много е смел плешивият брит. Да беше дошъл преди 1989г. да си го извади… Щяха да му го резнат и да му го напъхат в задното отверстие. Но какво може да очаквате от един прост и страхлив британец? Много са силни в „битките“ с паметниците 😀

 2. You are a unique fool, similar to your whole vile Anglo-Saxon race. Watch your stupid country and don’t go to sacred places , soon we will ban them for the fools of the west

  Те така му написах под клипа на този глупаво розав шопар

 3. Британски Тъпанар не в попаднал на човек в точното време и място . Щеше да бъде умрял Британски Ютубър.

 4. Скъпи коментатори, вие сте едни типични комунситчета, които веднага се връзват на новини и на пропаганда, без да си задават никакви адекватни въпроси. Този човек е много свестен и на видеото няма НИКАКВО доказателство, че е уринирал, защото човека се пошегува. Знам, че по време на соца е било забранено да се шегувате, но чак толкова ниско чувство за хумор не съм и очаквал да имате, защото сте комунистически, рязани мишки.

 5. Чувство за хумор пример за шега:“Уриниране върху паметници“. Да на някои наистина трябва да им се забранява шегуването. А колкото за мишките те са в пещерите.

 6. Във какво се превърнаха Българите ???? Четох коментарите от българите ….. Отвратен съм!!! Някакъв Плешив Прост Британец Пикае върху паметник на човек убит през 1942( антифашист). И нашите Евроатлантически помияри му си кефят.. Сами си заслужаваме съдбата !!““Наведена глава сабя не е сече “ Да да ама не… Опитай се да пикаеш върху паметник в Европа или Турция камо ли да го пуснеш в ютуб … После роптайте когато чуждите митничари се държат с вас като с овце !Ами Овце сме !И като правителство и като хора –(българските коментари в ютуб) За мен самия мога да кажа . Дано не го срещна лично на мен не ми пука!

 7. за Евро атлантиците ще дам пример. Във Фрация над 80% от съпротивата са били комунисти. Опитайте се във Франция да направите това …евроатлантици нали сте смели .Нали не прави нищо нередно… Жалък си !!! Семейството ми е репресирано от кмунягите и аз харесвам някои клипове на автора, Но за разлика от теб имам приципи и чест а ти….??? ти просто не струваш!!!

 8. За сведение на тъпите и захлупени от официалната пропаганда български евроатлантици и дрисливи антикомунисти, с жълто около устата си, Карл Маркс е творил в Англия и там е написал големия си тритомен труд Капиталът, с който разобличава като експлоататорска системата на капитализма.
  Първото антикапиталистическо движение и антикапиталистическа съпротива – това на английските фабрични работници, които са имали по 14,16 и 18-часов работен ден и са спяли във фабриките на „честните” английски частници – движението на чартистите – е в Англия и се е изразявало с чупене на машините, за да могат поне да се наспят…
  Комунизмът е роден в Англия, Франция и Германия. Маркс е бил атеист като днешните евроатлантически безбожници, които си въобразяват, че от тях започва светът, но за разлика от тях е бил от юдаистко потекло – син на покръстен юдаист и внук на равин от рода на левитите (тези, които пълнят главите на юдаистите с юдаизма).
  В сферата на икономиката Маркс има две научни открития: Абсолютният закон на капитализма и Закона за принадената (добавената) стойност, освен че привежда политическата икономия на своите буржоазни предшественици в строг математически порядък – разбираема за всеки средно-интелигентен човек.
  Фридрих Енгелс е ГЕРМАНСКИ фабрикантски син, атеист и единомишленик с Маркс, и негов голям приятел, поддръжник и развива марксизма като прогресистко учение, като формулира основния закон на социализма: Разпределение на произведените материални блага в обществото, доколкото се ръководи от чисто икономически съображения, да бъде в интерес на производството, а в интерес на производството е всеки член на обществото, колкото е възможно по-всестранно да развива, поддържа и прилага своите способности, знания и работна сила.
  Комунистическият манифест е написан от Маркс и Енгелс във Франция. Освен това и двамата са били русофоби, защото са смятали, че християнството пречи на проклетия прогрес (в който днешните евроатлантически идиоти се кълнат), а Руската империя е била Православна Християнска империя.
  Впрочем, именно защото е била Православна Християнска империя – Третият Рим – Русия е покровителствала християнските в Ерусалим, Палестина и на Балканите и именно като Православна Християнска държава Русия БЕЗКОРИСТНО ни освобождава от турско робство.
  Българските над 7000 опълченци, участвали в бойните действия срещу Османската империя са били неразделна част от руската освободителна армия, под командването на руски офицери, въоръжени и облечени от руския император, и с руско бойно знаме – Самарското знаме – ушито в руския град Самара и подарено от жителите на гр. Самара на българските опълченци. Така руското Самарското знаме става едновременно и българско знаме, под което заедно са загивали българи и руснаци за свободата на България.
  Не Христо Ботев (както твърди моята излъгана внучка, на която са пропуснали да обяснят, че е първият български комунист) е освободил България от турско робство, нито масонът Раковски, нито неговия ученик Левски са могли да освободят България от турско робство, както показа и състоялата се българска история.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.