Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Йордания заяви, че ще счита изселването на палестинци от Газа за обявяване на война

Всеки опит за изтласкване на палестинците от Ивицата Газа или Западния бряг е червена линия за Йордания, заяви министър-председателят на кралството Бишер ал Хасаунех, цитиран от телевизия Ал Мамлака.

„Йорданското правителство ще счита изселването на палестинците от техните територии за равносилно на обявяване на война“, каза той. „Всички опции са на масата в случай на ескалация на израелската агресия в Газа“.

Според премиера „продължаването на престъпните военни действия в палестинския анклав представлява грубо нарушение на международното право и международното хуманитарно право“.

„Безнаказаността и мълчанието за тези нарушения демонстрират срамен двоен стандарт“, каза Ал Хасауне. „Предоставянето на имунитет и защита на Израел, като му се позволява да убива палестински цивилни, трябва да приключи“, заяви йорданският президент.

Преди дни израелските медии публикуваха документ, изготвен от министерството на разузнаването на Израел до правителството на Нетаняху. Докладът съдържа предложение цялото население на Газа от над 2,3 милиона души да бъде изселено на палатки в Синайския полуостров в Египет. В документа не пише какво ще прави Израел, след като прогони цялото население на Газа от домовете им.

Подобно предложение направи и депутатът от Кнесета и бивш зам.-директор на Мосад  Рам Бен Барак. В интервю за израелския телевизионен канал 12 той предложи палестинците от Газа да бъдат изселени по целия свят, в 100 държави, по 25 000 палестинци във всяка.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.