Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кабинетът на социалния министър е похарчил 197 000 лв. за кафе, таблети, телефони и командировки

За 167 работни дни политическият кабинет на социалния министър Иванка Шалапатова е струвал на гражданите близо 197 000 лв. Това показва справка за изразходваните средства от шестимата членове на кабинета на Шалапатова. С декларация от парламентарната трибуна от „Има такъв народ“ (ИТН) обвиниха социалния министър за неправомерно високи разходи и поискаха оставката й.

С тези пари са закупени таблет, телефон и сервиз. Всеки получил техника за 10 000 лева, според сметките на ИТН. „Това трябва да са най-скъпият Iphone, най-скъпият Ipad и най-скъпият Macbook. Най-голямата гъзария в страната, интересно колко работодатели биха подарили толкова скъп подарък на своите служители. Ние им ги плащаме, на тях им е без пари. Този разход е немислим дори за хора в частния бизнес“, коментира Тошко Йорданов.

Над 17 000 лева са отишли за протоколни срещи. 60 000 лева за командировка. 14 са международните визити на Шалапатова, а 9 са тези в страната.

Тази социална туристка е джиткала средно по два пъти на месец, каза депутатът от ИТН. Жестоко КПД (коефициент на полезно действие – б.а.), заключи Тошко Йорданов.

Депутатът даде за пример публикация на Шалапатова във Фейсбук. В нея тя се хвали, че е в Швейцария по време на наводненията по Южното Черноморие.

Всеки един от тези 6-има членове на политическия кабинет на Шалапатова е изхарчил по 17 лв на ден за кафе.

През 2018 г. зам.-министърът на ГЕРБ в Министерството на труда и социалната политика подаде оставка само защото си беше позволила да отиде до САЩ със самолетен билет за бизнес класа на стойност 8 000 лева, припомни Йорданов и поиска оставка на ръководството на социалното министерство.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Какво не е ясно? Това е политика и стратегия Шляпа-патка и екип за повишаване „дигиталните компетенции“ на пенсионерите по света и у нас. За това са необходими най-модерните и скъпи технически средства. Пенсионерите да се включат на пазара на труда в ИТ. И така да се компенсира неграмотността на младото консуматорско поколение.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.