Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кабинетът върна бившия фитнес-инструктор Румен Спецов за шеф на НАП

В първия си работен ден кабинетът освободи Борис Михайлов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) с мотива „влошаване на събираемостта на приходите от ДДС“.

За ръководител на НАП отново е назначен Румен Спецов, който заемаше този пост по времето на кабинета „Петков“ до август 2022 г. Той зае тази позиция, след като беше фитнес-инструктор в Дубай и шампион по културизъм.

Румен Спецов беше назначен за директор на НАП на 14 май 2021 г. по предложение на Асен Василев като финансов министър в кабинета „Петков“.

Името на Спецов доби скандална публичност след разкритията, че е продал фирмата си на подставено лице, за да не плати на НАП данъчни задължения, възлизащи на над 1 милион лева.

Спецов е продал своята фирма „Гранекс Трейдър“ ЕООД на малоимотно лице. Причината е, че на 17 март 2016 г. на Спецов е връчен ревизионен доклад от НАП за установени задължения след проведена данъчна ревизия.

Тогава от НАП и Министерството на финансите излязоха с обяснение, че Спецов е придобил дял във фирмата, след като напуска НАП през 2015 г., продава го след година, а задълженията към фиска са установени след това, при това са за стар период.

Дължимата сума, която към днешна дата е в размер на 1,134 млн. лв., продължава да стои неплатена и на практика е несъбираема.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.