Разследвания и новини без цензура

вторник, 3 октомври, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Къде са парите?“: Орбан сравни източената хазна на ЕС с филма „Криминале“

Европейската комисия (ЕК) призна, че бюджетът на ЕС е изчерпан преждевременно и предложи нов проектобюджет за периода 2024-2027 г. на среща на върха на Европейския съюз в Брюксел. Еврокомисията поиска увеличение от 66 милиарда евро, най-вече за финансиране на допълнителна помощ за Украйна.

Унгарският премиер Виктор Орбан публикува видео обръщение в Туитър, като попита къде са парите на Европа и кой ги е източил. Той поиска обяснение  заради бързо изпразващата се хазна на блока. „Искаме да знаем кой е отговорен за това, че Европейският съюз е докаран до ръба на фалита“, попита унгарският премиер, като адресира туита си до Европейската комиия.

„Само за две години от 7-годишния си бюджет Брюксел вече привършва с парите“, написа по-рано Орбан, придружавайки туита си с меме на Джон Траволта от филма „Криминале“.

„Как се случи това? Какво се случи с бюджета? Къде са парите?“, бяха въпросите, които Орбан постави, след като Европейската комисия поиска увеличение от 66 милиарда евро за дългосрочния си бюджет.

Европейската комисия предупреди за спешна необходимост от стимулиране на бързо намаляващия европейски бюджет, като по-голямата част от парите според ЕК са необходими за финансиране на допълнителна помощ за Украйна.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.