Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 28 септември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Как руската система за ПВО C-300 заблуди американски изтребител F-35

Американски изтребител F-35, събиращ разузнавателна информация, не е успял да идентифицира руската система за противовъздушна отбрана C-300 като такава въпреки предварително получените данни за местонахождението й. Това съобщи специализираният военен сайт Bulgarian Military, като разказа историята на полковник от ВВС на САЩ, разположен в Германия.

Крейг Андре е командир на 388-о крило на американските изтребители и говори пред медиите почти година след началото на войната в Украйна. Той обясни, че са изпълнявали разузнавателни мисии с F-35. Събирането на данни е ключова роля във война, каза полковникът, като подчерта, че никога не е „пресичал границата“ [навлизал във въздушното пространство над Украйна].

Полковник Андре разказа, че той и неговият стелт изтребител са се представили много добре в задачата за събиране на данни. Това е една от основните функции на самолета. Много хора смятат, че F-35 е предназначен за бойни действия. Той обаче е предназначен да печели битки, без да влиза в тях. „Но самолетът винаги усеща, събира информация. И го правеше много, много добре“, каза американският полковник.

Полковникът обаче сподели за един от провалите си. Военното разузнаване го информира в кой район се намира системата за противовъздушна отбрана на руската армия, модел С-300ПМУ-1. Полковникът каза, че въпреки предоставените данни, той и самолетът му не са идентифицирали С-300ПМУ-1 като такава.

Според полковника неговият F-35 не идентифицира С-300ПМУ-1 като такъв, защото руската противовъздушна отбрана работи в „режим на военен резерв“. „Това е режим, който не сме виждали досега“, каза полковникът.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.