Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Как руската система за ПВО C-300 заблуди американски изтребител F-35

Американски изтребител F-35, събиращ разузнавателна информация, не е успял да идентифицира руската система за противовъздушна отбрана C-300 като такава въпреки предварително получените данни за местонахождението й. Това съобщи специализираният военен сайт Bulgarian Military, като разказа историята на полковник от ВВС на САЩ, разположен в Германия.

Крейг Андре е командир на 388-о крило на американските изтребители и говори пред медиите почти година след началото на войната в Украйна. Той обясни, че са изпълнявали разузнавателни мисии с F-35. Събирането на данни е ключова роля във война, каза полковникът, като подчерта, че никога не е „пресичал границата“ [навлизал във въздушното пространство над Украйна].

Полковник Андре разказа, че той и неговият стелт изтребител са се представили много добре в задачата за събиране на данни. Това е една от основните функции на самолета. Много хора смятат, че F-35 е предназначен за бойни действия. Той обаче е предназначен да печели битки, без да влиза в тях. „Но самолетът винаги усеща, събира информация. И го правеше много, много добре“, каза американският полковник.

Полковникът обаче сподели за един от провалите си. Военното разузнаване го информира в кой район се намира системата за противовъздушна отбрана на руската армия, модел С-300ПМУ-1. Полковникът каза, че въпреки предоставените данни, той и самолетът му не са идентифицирали С-300ПМУ-1 като такава.

Според полковника неговият F-35 не идентифицира С-300ПМУ-1 като такъв, защото руската противовъздушна отбрана работи в „режим на военен резерв“. „Това е режим, който не сме виждали досега“, каза полковникът.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.