Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кандидат-президентът на САЩ Робърт Ф. Кенеди: Трябва да внимавам ЦРУ да не ме убие, както уби чичо ми и баща ми

Кандидатът за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши призна, че излага живота си на опасност, като говори за убийствата на чичо си и баща си, и че „взема предпазни мерки“, за да гарантира, че ЦРУ няма да го убие.

В интервюто си с Кенеди-младши Джо Роугън го попита какво смята, че ще се случи, ако успее да встъпи в длъжност, на което Кенеди отговори: „Трябва да внимавам“.

„Наясно съм с това, знаете ли, наясно съм с тази опасност. Не живея в страх от това изобщо. Но не съм глупав и вземам предпазни мерки“, добави той.

Кенеди говори за това, че чичо му Джон Кенеди е бил „във война“ с военно-промишления комплекс и твърди, че разузнавателните агенции „са се опитали да го подмамят“ да започне войните в Куба и Виетнам.

Робърт Ф. Кенеди-младши припомни изказване на чичо си Джон Кенеди, че трябва да „разбие“ ЦРУ „на хиляди парчета“ и „да го разпръсне на ветровете“.

„Той научи много рано, че целта на ЦРУ и разузнавателния апарат е да създадат постоянен източник на доходи от нови войни за военно-промишления комплекс“, отбеляза Кенеди и добави, че чичо му е бил категоричен, че „не е работа на Съединените щати да диктуват какви правителства имат другите страни“.

Робърт Ф. Кенди-младши разказа хронологията на събитията, предхождащи убийството на президента на САЩ: „През октомври 1963 г. той разбра, че някои от неговите зелени барети са били убити… и каза, че иска пълен списък на жертвите във Виетнам. Неговият помощник дойде и съобщи, че 75 американци са загинали. Той каза, че това е твърде много и подписа този ден директива за национална сигурност, нареждаща на всички войски да напуснат Виетнам – първите хиляда през следващия месец, а след това останалите до началото на 1965 г., и и след това, месец по-късно, беше убит.“

Кенеди и преди е коментирал, че твърдо вярва, че ЦРУ е убило баща му и чичо му.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.