Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кенеди-младши разказа, че лекарите са открили мъртъв червей в мозъка му

Робърт Ф. Кенеди-младши, независим кандидат за президент на САЩ, се е заразил с паразитен червей, който е влязъл в мозъка му преди години и е поразил част от него, преди да умре. Политикът обаче се е възстановил оттогава и е здрав. Това потвърдиха от пресцентъра на Кенеди-младши в отговор на запитване на „Вашингтон пост“, след като „Ню Йорк Таймс“ публикува медицинска информация за кандидат-президента.

Кенеди отдавна е на прицела на американските мейнстрийм медии заради позицията си срещу Ковид-ваксините, войните на САЩ в Близкия Изток и намесата в Украйна и не е изненада, че най-големите издания на САЩ веднага препечатаха новината. Те изтъкват, че Кенеди „се рекламира на избирателите като по-млада и по-здрава алтернатива на двамата му основни претенденти“ Джо Байдън и Доналд Тръмп. Внушението е, че кандидат-президентът има здравословни проблеми, които го правят неподходящ за този пост – критика и към сега действащия американски президент Джо Байдън.

70-годишният наследник на влиятелната политическа фамилия Кенеди разкрива в показанията си от 2012 г. по време на бракоразводната процедура с втората си съпруга, които „Ню Йорк Таймс“ цитира, че е имал загуба на краткосрочна и дългосрочна памет. Приблизително по същото време на откриването на паразита, според съдебните документи, Кенеди е диагностициран и с отравяне с живак. То също може да причини загуба на паметта. Кенеди каза пред „Таймс“, че се е възстановил оттогава.

Попитана за инцидента, говорителката на кампанията му Стефани Спиър коментира пред „Вашингтон пост“, че Кенеди се е заразил с паразит, докато е пътувал „дълго в Африка, Южна Америка и Азия в работата си като защитник на околната среда“.

„Проблемът беше решен преди повече от 10 години и той е в добро физическо и психическо здраве“, каза тя в писмено изявление. – „Поставянето под съмнение на здравето на г-н Кенеди е забавно предложение предвид неговата конкуренция.“

Политикът разкрива в показанията си, че се е консултирал с невролози през 2010 г., когато негов приятел е изразил опасения относно загубата на паметта му, според „Ню Йорк Таймс“. Лекарите са видели тъмно петно на скенер на мозъка му. Те са предположили, че може да е тумор, година след като неговият чичо, дългогодишният сенатор Едуард М. Кенеди почина от рак на мозъка.

Но лекар в Нюйоркската презвитерианска болница му се е обадил и предположил, че петното може да е причинено от „червей, който е умрял“, казва той в показанията, цитирани от „Ню Йорк Таймс“.

Приблизително по същото време лекарите също са диагностицирали Кенеди с отравяне с живак, което според него е причинено от консумацията на голямо количество риба, съдържаща опасния тежък метал. Кенеди, адвокат по околна среда, който се обяви против живака и други токсини в храните, каза пред „Ню Йорк Таймс“, че по това време е бил на диета, богата на риба тон и костур.

Той заявява, че оттогава е намалил приема на риба и се е подложил на хелатотерапия, лечение за изхвърляне на метали от тялото. Паразитът в мозъка му не се нуждае от лечение, тъй като е умрял.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.