Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Киев цензурира CNN, призна кореспондент на телевизията в Украйна

Кореспондент на американската телевизия CNN призна в ефир, че информацията, която предава от Украйна, е цензурирана от украинските власти.

След твърденията на украинското правителство, че е свалило 29 от 30 ракети, изстреляни от Русия в четвъртък, водещата на CNN News Central Бриана Кейлар попита чуждестранния кореспондент Сам Кили дали има някаква истина в твърденията на Русия, че една от нейните ракети е ударила украински оръжеен склад.

„Сам, Русия твърди, че е ударила украински оръжеен склад, има ли някаква истина в това?“, попита Кейлар.

„Може и да има, нямаше да ни бъде позволено да го кажем, дори ако беше истина“, отговори Кили. Той добави, че „ние просто не знаем“ и призна, че „има една ракета в неизвестност и не знаем къде е отишла“.

В обяснение за непрозрачността на CNN по въпроса Кили каза, че „това е част от усилията на украинците да се опитат да се уверят, че руснаците не успяват да коригират огъня и насочването си въз основа на информацията, която могат да получат от нас“.

„Това би било нормален коментар, който може да се очаква от украинското правителство или украинските държавни медии, но репортерите на CNN, които открито казват, че мрежата защитава информационните интереси на украинските военни, вместо да съобщават обективни факти на място, е признание, че CNN работи като военна пропагандна мрежа за чуждо правителство. Това не е безпристрастно отразяване“, коментира австралийската журналистка Катлин Джонстън.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.