Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Киев легализира марихуаната, за да могат украинците да се справят с последиците от войната

Украинските депутати подкрепиха с голямо мнозинство нов закон, който легализира медицинската употреба на марихуана. Киев твърди, че тя може да помогне за лечение на посттравматично стресово разстройство, от което страдат войници и цивилни в резултат на войната с Русия.

Законопроектът беше приет с 248 гласа „за“ срещу 16 „против“. Той ще влезе в сила шест месеца след подписването му и ще регулира употребата на конопени растения за „медицински, промишлени цели, научни и научно-технически дейности“, за да се разшири „достъпът на пациентите до необходимото лечение на онкологични заболявания и посттравматични стресови разстройства, получени в резултат на войната“, се казва в законопроекта.

Докато президентът Володимир Зеленски все още не е одобрил закона, той изрази подкрепа, твърдейки, че Украйна трябва да следва западните примери.

„Всички най-добри практики в света, всички най-ефективни политики, всички решения, без значение колко трудни или необичайни могат да ни се сторят, трябва да бъдат приложени към Украйна“, заяви Зеленски пред парламента през юни.

Бившият премиер Юлия Тимошенко, чиято партия „Баткившчина“ гласува против мярката, обеща да се бори с нея в съда, твърдейки, че „бизнесът с наркотици и наркомафията за трилиони долари“ ще си проправят път с корупция в Украйна.

„Ще обжалваме… и когато дойде нормален Конституционен съд и, надявам се, нормално правителство, Украйна ще отмени целия този боклук“, каза Тимошенко и предупреди, че „когато този закон за корупцията бъде отменен, ще бъде трудно да се премахнат метастазите на бизнеса с наркотици, защото правоохранителните структури и съдилищата могат да станат част от него“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.