Разследвания и новини без цензура

понеделник, 11 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кирил Петков не вижда проблем назначенията в службите ни да се съгласуват с посолства

Кирил Петков не отрече автентичността на записите, които депутатът Радостин Василев пусна на пресконференция пред журналисти. Те са част от онлайн заседание на Националния съвет на ПП на 21 май през нощта. Петков не вижда проблем в това, че назначенията в службите минават одобрение от посолствата, но вижда проблем, най-важния според него, в това, че президентът бави връчването на мандата за съставяне на правителство на ПП-ДБ.

„Всеки кандидат, който ще предложим, в службите ще държим да има чисто минало, да не е бил част от организирана престъпна група и да не е бил агент на вражеска държава или ДС. Не сме съгласували назначенията, но при крайните ще информираме партньорските служби като част от задълженията ни“, каза Петков. На записа обаче ясно се чува Асен Василев да казва: „Службите са наши, съгласувани са с посолствата“.

Според Петков проблем е също и защо ДАНС пази Радостин Василев. Депутатът съобщи на пресконференцията си днес, че вчера в 22 ч. му се е обадил директорът на ДАНС и го е информирал, че е получен сигнал на високо ниво за заплаха срещу него. Затова праща кола пред дома му да го пази. Кирил Петков не смята, че Радостин Василев трябва да има охрана, тъй като ДАНС не охранява отделни лица, само стратегически обекти.

„Стана ли за ДАНС този депутат стратегически обект? Знае ли президентът за среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат? Може ли някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?“, коментира Кирил Петков.

Версията на Петков  е, че „им силно желание да се попречи на съставянето на редовно правителство, което да освободи ръководството на българските служби от дългогодишна зависимост“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.