Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кирил Петков и Асен Василев: Службите ще бъдат сменени изцяло, новите назначения са съгласувани с посoлствата

Службите и дълбоката държава се опитват да провалят съставянето на правителство чрез „емоционално нестабилния“ депутат Радостин Василев. Той е записвал политици от ПП и ДБ с цел утре пред медиите да изваде „сглобка“ от 4-минутен запис, съставен от десетчасови записи и извадени от контекста реплики, каза Кирил Петков на извънреден брифинг. Той заподозря синхрон между Василев и президента Румен Радев, който бавил връчването на втория мандат, за да няма правителство.

Петков заяви, че записите са манипулирани и извадени от контекст и цитира част от тях:

„Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел. Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов и реално има схема за неговото пазене. Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма политическа тежест и е само политически пленник. Службите ще бъдат сменени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата. Няма да се борим с корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим с мафията.“

Петков добави, че в записите има внушения за Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и други европейски политици, с които се цели създаването на дипломатически скандал. Той добави, че се споменават и имена на бъдещи номинации за кметове. 

Пeтков намекна, че зад „активното мероприятие“ стои президентът Румен Радев. Той изтъкна, че Николай Денков и Мария Габриел са съобщили, че има разбирателство за втория мандат, но въпреки това Радев бави връчването на втория мандат.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

4 COMMENTS

 1. Е каква стана тя либерал фашистите още веднъж доказаха че докопат ли се до властта ,след тях само разруха остава и духовна и политическа и икономическа . Тези политически уроди взаимно се унищожават, но за наша сметка Спите ли, българи? Дълбоката държава е на сцената и обяви война на народа. Тези политически уроди взаимно се унищожават, но за наша сметка.

  Гнус ме е да им спомена имената, но те са представени в парламента и се знаят много добре. Основните медии мълчат и не излъчват изявлението на Руди Гела. Сами признават, кой им нарежда. Това са западните посолства воглаве с Козяк 16. Фашизоидни елементи дефилират по улиците на София. Ето защо Ви призовавам, българи, в деня на връчването на втория мандат елате да се съберем пред Президентството и да ги приключим! България ще бъде свободна и няма да изпълнява заповедите на евроатлантиците! Мен не ме е страх! А, теб страх ли те е, българино?

  Димитър Шивиков https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tezi-politicheski-urodi-vzaimno-se-unishtozhavat-no-za-nasha-smetka/110795

 2. Коментари в мрежата за „Рудигейт“: Така ви се пада! Киро е като гузен негонен бяга Социалните мрежи бяха подпалени след снощния брифинг на Кирил Петков, където той говори, че политици от коалиция ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи и съвети на ръководните си органи в парламента и в партийните централи.

  Според Петков активното мероприятие е било осъществено от службите и виновникът за записите е депутатът от ПП-ДБ и бивш спортен министър Радостин Василев.

  Ето част от коментарите в мрежата:

  Калина Андролова

  Кирето беше доста притеснен за записите от Радостин Василев. Аз искам да знам откъде Кирето знае какво представляват записите, които все още не са извадени на бял свят?! „Ние искаме – вика Кирето – да влезем дълбоко в тия служби и един път завинаги да ги изчистим. Те са знаели, че това е част от нашия план и са използвали един човек с повдигнато обвинение и който е емоционално нестабилен, за да се опитат да направят в утрешния ден взрив с идеята правителството да не се случи…“… Да пази Господ, Кирето да изчиства службите! Ще вземе да сложи някоя Лена начело на контраразузнаването, че като се почне с един Гугъл…

  Петър Велков

  Врагът на моя враг НЕ трябва да бъде мой приятел. Това, което прави с враговете ви, в някакъв момент ще направи и с вас. Нима сте изненади от Руди. Казахме ви. И за много други.

  А сега Кирил Петков загатват и за Радев. Каква изненада…Не моЗе да бъде…

  Стефан Ташев

  Това е невероятен скандал. Току-що Кирил Петков обяви, че „службите“ са подслушвали политици от ПП и ДБ в Народното събрание и в партийните централи. Аз съм последният човек, който ще защитава Петков, но…имам няколко въпроса.

  Кой е директорът на Държавната агенция „Технически операции“-ДАТО, официалната служба за подслушване и проследяване ?

  Отговорът е-Бисер Борисов, семеен приятел на Бойко Рашков и зет на вездесъщият о.р. ген Стоимен Стоименов, назначен под давлението на Рашков.

  Въпрос: Кой е директор на ДАНС? Човек на Румен Радев от Враца.

  Кой е министър на вътрешните работи? Иван Демерджиев, доверено лице на Радев-Узунов-Копринков, приближен на промяната и ДБ.

  Хайде сега Кирил Петков и Атанас Атанасов да кажат кой ги е подслушвал? Тук мантрата Бойко Борисов няма как да върви, защото след двегодишно управление на Радев всички служби в МВР, ДАНС, ДАР, ДАТО, Военното разузнаване и НСО са подчинени на президента, с назначени негови хора. Кириле, Кириле, видя ли сега какво е да се съюзиш с хора като Гела и с ченгетата в президентството?

  П.С. Кой може да си позволи „лукса“ да подслушва политици в Народното събрание? КОЙ?

  Любомир Огнянов

  Осъвременени пословици:

  1.Който предател вади, от предател умира

  2.По гела посрещат, по записа изпращат

  Къро ми Амко…

  Мартин Карбовски

  МНОГО МИ Е ХУБАВО

  Ако е вярно, че депутат с инициали Р.В. утре ще пуска записи компроментиращи ПП, искам да ви кажа, че така ви се пада.

  Просто е – в Парламента влизат типажи подплочници. И влизат не един път, а са в серия да ги избирате.

  Подлецът от ИТН, днес е подлец в ПП, после ще го изберете и в Дъпъсъ – или където ви го сложат.

  Избори до дупка, докато не се научите кого да избирате. Ще молите честните и нормалните хора да се кандидатират. Иначе ще получавате само това.

  Пацифист съм, но като гледам, ще сменям религията. Това трябва да се изрине. Подлеци и доносници, серия парламентарна паплач, честно…

  Връщайте Бойко и изчезнете като вятър:))

  Венци Мицов, как си? Наистина ли мислиш , че ченгетата и руснаците са ти проблема? Расте нова, бодра смяна, Венци, засрамиха се всички от държавна сигурност и ГРУ.

  Да, Путин се усмихва. С тая млада гвардия провалът на българите ще мине и без помоща на Кремъл.

  Полина Паунова

  Само факти:

  Гледам депутатите на ПП застанали зад уязвимия Кирил Петков, който чака да му пуснат записи, “извадени от контекст”.

  (Така и Бойко Борисов викаше, че му сглобявали записи).

  Впрочем днес групата на ГЕРБ така стоеше зад Борисов.

  Розалина Темелкова

  Аз пак да напомня на оптимистите за даровете на данайците. Няма да коментирам предстоящата пресконференция на Радостин Василев, бивш депутат от ИТН, настоящ от ПП-ДБ и пар екселанс жива пиратка, която задкулисието активира, както и когато му е удобно.

  Още ли ви е оптимистично?

  Петър Чолаков

  Този Радостин на колко партии стъжни живота – не е истина.

  Емилия Милчева

  Що за дивотия да разказваш записи, които врагът с партиен билет ще пусне

  Ружа Райчева

  Охооо, утре ни чакат записи от Радостин Василев за ПП. Явно са толкова сериозни, че цялата група на ПП се е събрала и Кирил Петков говори как „не ги е страх“ и че записите са нагласени…

  Живеем в държава от записващи се хора.

  Елена Станкова

  Не знам какво ще изнася утре Радостин Василев, но на Кирето речта си беше “гузен негонен бяга”!

  Виктория Георгиева

  Кирил Петков преди малко по БНТ, сричайки от листче:

  „Прокуратурата може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие.“

  „Службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно – или ние ще успеем, или те ще разбият нас и България, и България ще остане една превзета държава.“

  „Като инструмент е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет.“

  „Налице е активно мероприятие на дълбоката държава.“

  Тук пресъздавам по спомени, защото мисълта на Петков е доста объркана и думите му звучат несвързано – „Има служби от МВР и ДАНС, които ще се опитат да направят в утрешния ден взрив.“

  „Единствената надежда за промяна сме ние и хората отзад.“ (сред тези отзад се блещеха Настимир Ананиев, две, три каки и още няколко хорица, гледащи уплашено).

  Евгени Петров

  Руди Гела – още един от А-отбора, с когото щяхте да променяте България. Преди бяха цели партии – БСП, ИТН…

  Не сте „Вятърът на промяната“, книжни тигри от детски книжки сте.

  Димо Дренчев

  За Радостин Василев ясно. Чакам да дойде ред на Божанков!

  Соня Колтуклиева

  Кирил Петков: Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава и на службите.

  Използвали са един психически нестабилен човек за шантаж.

  Кирилееееее, казах ти какъв е! Ти не ме слушаше!

  Григор Илиев

  Кирцата ни занимава с техните семейни работи. А бе, аланкоолу, аз ли прибрах под крило Радостин Василев? Да си мислил, сега що ревеш, че и трудно ти се следи логиката на това, което искаш да кажеш. То пък и Дълбоката държава го шпионирала! Айде стига, бе!

  Камен Костакиев

  „Задкулисието използва нестабилния Радостин Василев, за да взриви държавата“ из „Закъснели откровения“ на Свети мъченик Простокиро.

  Стоян Иванов

  Руди Гела бил подготвил компромати за Кирил Петков и ПП!

  Няма лъжа, просто Киро сам го каза по телевизора.

  Не мозе да баде!
  https://epicenter.bg/article/Komentari-za-zapisite-na-Radostin-Vasilev-/316585/11/0

 3. САЩ, Великобритания и Германия – в един отбор с българската организирана престъпност!

  И какво излиза според изявленията на Главния прокурор и следващите събития в стрната? Излиза, че американското посолство в България, вика на инструктаж три пъти за една седмица един криминален тип облечен от самите тях в пълна политическа власт. Същото се отнася и за английското и германско посолства. По този начин се доказва, че трите посолства и съответни държави покрепят и обличат във власти и недосегаемост от закона българската мафиотска система, с която вероятно работят.

  Не допускам дори, че и трите посолства не знаят кой е ББ и с какво се е занимавал. Излиза наяве също връзката между Демократична България/ ДСБ и Да, България/ с тежката организирана престъпност, както и съучастието им в много на брой престъпления по Наказателния кодекс. Гешев, ако искаш подкрепа каквато не си и сънувал, на другата глупава пресконференция, която даваш, носи в дясната си ръка вестник „Работническо дело“ от 1978 година, брой 9. Ако пък можеш и знаеш как се правят нещата, действай и спри да бърбориш като смахната сватя.

  Спри приказките и се заеми с работата! По същество.

  Гешев, време е! Ако си убит, ще е късно.

  Николай Марков https://afera.bg/%d0%b3%d0%b5%d1%88%d0%b5%d0%b2-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d0%b5%d0%bc%d0%b8-%d1%81-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be/

 4. Ало,господин Петков,вие българи ли сте,или сте временно в България?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.