Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кирил Петков с „нелеп и кампаниен пост“ за катастрофата с убития шофьор

Кирил Петков публикува във Фейсбук своята версия за катастрофата в Аксаково, при която възрастен мъж почина, а съпругата му е ранена, след като автомобилът им се блъсна с колата на НСО, в която се е возил депутатът от „Продължаваме промяната“. Според очевидци колата на НСО се е движила с превишена скорост при ограничение от 60 км/ч. Според „Продължаваме промяната“ другата кола е отнела предимство на автомобила на НСО. Публикуваме коментара на Кирил Петков във Фейсбук без редакторска намеса:

„Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор.

Колата на НСО, с която отивахме към Варна тази вечер катастрофира на влизане в Аксаково. Возих се на задната седалка в колата и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал.

Бърза помощ дойдоха много бързо на място, както и пожарникарите, които успяха много професионално да разрежат колата за да извадят пострадалите.

Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да се стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни въпреки, че и те бяха с някакви травми.

Реално обаче без професионалната техника и уменията на пожарникарите не можехме да се справим.

Дадох дума на екипа на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които имаха трябва да са в всяка пожарна кола, защото разбрах, че някои ги имат, а някои не. Обещавам, че ще направя всичко за да ги осигурим!

Сега отидох и до болницата, където жената е приета в момента. Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота.

Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота и. Дал съм телефона си на директора на болницата ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време.

Медицинският персонал в болницата бяха големи професионалисти и им благодаря за моменталната помощ, която оказаха на жената.

Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден, и да им окажем всякаква помощ от която имат нужда.

Ще спра предизборната си кампания докато съм сигурен, че всичко което зависи от мен за да помогна на пострадалите и семейството е направено.

Благодаря за стотиците обаждания. Бог да го прости човека!“

Изказването на Петков предизвика гневни реакции в социалната мрежа. „Дори този Ви пост е нелеп и кампаниен! Кой сте Вие и в какво качество обещавате на пожарникарите, с лични пари ли ще осигурите всичко? С какво ще съдействате, в какво качество? Защо някой от болницата да Ви звъни на Вас, с какво ще сте полезен на лекарите? Нима имате или се ползвате с някакви привилегии, спрямо който ѝ да е български гражданин?! Защо се возите в кола на НСО? Ако се установи, че Вашата кола е причина за катастрофата, какво ще предприемете или сте над закона? Съболезнования на близките на починалия, съболезнования и на всеки подвел се по грозна, евтина пропаганда, като този пост!“, написа адвокат Мария Петрова под поста на Петков.

Недоволство предизвика и странният текст към снимката на двете смачкани коли, направена от ПР-а на Петков – Найо Тицин, който се е возил в колата, и също е невредим.

„Същият този Найо Тицин публикува веднага след тази трагедия ето тази снимка от какастрафата с безумния текст: ”Човек не знае като се събуди какво му е писано да се случи през деня.” Тъкмо са убили човек и да качат във ФБ такава снимка с такъв текст“, написа във Фейсбук Слави Трифонов.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Нека позная! Понеже случайно кола на НСО е минавала по този маршрут, за това е нямало нито една мобилна камера на КАТ в този момент?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.