Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Китайски шпионски самолети объркани с НЛО

Неидентифицираните летящи обекти (НЛО), забелязани от военни и други правителствени източници през последните години, вероятно са въздушни отпадъци или чуждестранни разузнавателни самолети, които могат да включват китайски дронове, съобщи New York Times, като се позовава на неназовани американски служители, запознати с разследването.

Американските разузнавателни служби и Пентагона започнаха разследване, след като доклад от миналата година разкри, че правителствени източници са се сблъскали със 144 неидентифицирани въздушни явления от 2004 г. насам. Докладът предизвика повишен обществен интерес към НЛО, както и загриженост в Пентагона за потенциални заплахи за сигурността, които те могат да представляват.

По това време само един от тези случаи е бил разрешен, където НЛО е идентифицирано като спукан балон. Разузнавателните агенции трябва да предадат класифициран документ за своите констатации на Конгреса, съобщи „Таймс“.

Военни служители заявиха, че няма доказателства, които да предполагат, че извънземни посетители са кацнали на Земята. Те обаче са мълчаливи в обясненията си за феномена, защото Вашингтон не иска да съобщи публично какво знае за предполагаемата шпионска дейност на Китай и други държави.

„Не искаме потенциалните ни противници да знаят точно какво сме в състояние да видим или разберем, или как стигаме до заключението“, заяви Скот Брей, заместник-директор на военноморското разузнаване, пред Конгреса миналия май. „Следователно оповестяването трябва да бъде внимателно обмислено за всеки отделен случай.“

Пентагона разшири звеното си за проследяване на НЛО по-рано тази година, за да включи не само въздушни обекти, но и необясними явления, наблюдавани под вода или в множество среди.

Още по темата: Американският флот отказа да разсекрети нови видеа с НЛО заради заплаха за националната сигурност

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.