Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кличко: Има вътрешна борба за власт в Киев

Кметът на Киев Виталий Кличко обвини опонентите си, че водят кампания за дискредитирането му и принудителното му отстраняване от поста след влошаване на отношенията му с украинския президент Володимир Зеленски. Той също заяви, че „някой го сърби отново да овладее столицата“.

Кличко публикува видео в YouTube, в което критикува разследванията относно ситуацията със скривалищата, осъждайки „безкрайните търсения“, които затрудняват ефективното управление на столицата.

„Днес има тежка кампания за дискредитиране на столичните власти и лично на мен самия. Във военно време те внасят хаос в управлението на столицата“, каза Кличко.

Той разкритикува решението на прокуратурата да постави под домашен арест ръководителя на общинския отдел за сигурност на Киев и каза, че е твърде рано за политически битки, докато Украйна все още се бие с руските сили.

„За обективност ли говорим и за липса на политически мотиви? Победихме ли вече? Няма други предизвикателства, основният проблем е Кличко. Или някой го сърби отново да овладее столицата“, каза той.

Кличко, който е кмет на украинската столица от 9 г., беше смятан за един от противници на Зеленски. Те имаха публичен спор през ноември, когато Зеленски обвини Кличко, че е свършил лоша работа, създавайки аварийни убежища, за да помогне на хората с електричество и топлина.

Кличко отговори, че носи известна отговорност, но други са виновни, особено назначените от президента.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.