Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Когнитивната война – новата концепция на НАТО за контрол на човешкото подсъзнание

„Когнитивната война, променяща 21 век“. Това е заглавието на концепция, публикувана на сайта на НАТО с автор командир Корнелис ван дер Клаау от Кралския холандски флот и експерт от Центъра за стратегически комуникации и информационни операции на НАТО за съвместна война.

Разработването на концепцията е започнало през 2021 г. и се очаква тя да бъде одобрена от Военния комитет на НАТО през тази година. Анализът обяснява какво значи когнитивна война, как се използва срещу човешкото подсъзнание и защо е важна за НАТО. В доклада пише:

„Причината, поради която когнитивните атаки остават незабелязани от техните цели, е, че когнитивните дейности заобикалят съзнателния ум и директно се насочват към подсъзнанието на човек. Повечето от нашите решения се вземат от нашето подсъзнание. Когнитивните атаки вече не са научна фантастика.

Те вече се провеждат… Невронната нанотехнология може да се използва за приближаване на роботи с наноразмери до неврон чрез кръвния поток и да направи възможно свързването на човешкия мозък директно към компютър, като използва изкуствен интелект в процеса. Войната вече не е чисто военно понятие; тя е станала много по-широка и по-сложна.

В бъдеще ще има само едно правило във войната: няма правила. Докато други области могат да осигурят тактически и оперативни победи, човешката област е единствената, в която можем да осигурим пълна победа“, пише в доклада.

„Има и допълнителна причина защо НАТО разработва концепция за когнитивна война: когнитивната атака е насочена директно към умовете на цивилни, което означава невоюващи лица. Това е нарушение на Закона за въоръжените конфликти“, обяснява докладът.

Контрол над емоциите и вземането на решения

„За разлика от психологическите операции, когнитивните дейности не са насочени към нашето съзнание, а към нашето подсъзнание, основният двигатели на нашето поведение: емоциите. Това става чрез хиперперсонализирано насочване, прилагане на невронаука (наука, изследваща нервната система – б.а.), биотехнологии, информационни и когнитивни технологии, главно чрез социалните медии и цифрови мрежи за невропрофилиране и насочване към индивиди. Трябва да осъзнаем, че отделните хора са в центъра на всички военни операции и вземането на стратегически и политически решения“, пише авторът.

Той изброява държави, които разработват такива технологии:

„Китай е една от водещите нации в световен мащаб в научното развитие на тези възможности. Китай провежда изследвания върху хора и експерименти, които се считат за неетични според западните стандарти, но въпреки това тези експерименти привличат учени от целия свят. Китайците са разработили база данни с профили на повече от два милиона известни личности по света, които могат да бъдат използвани за влияние върху процесите на вземане на решения“, твърди докладът.

В него се посочва, че когнитивните атаки се извършват най-добре чрез социалните мрежи.

Ролята на социалните мрежи в когнитивната война

Социалните мрежи отслабват когнитивните ни способности, като съдържанието може лесно да провокира емоции и бърза реакция. Социалните мрежи са предназначени да насърчават пристрастяващо поведение. Средно ние сме изложени на цифрови информационни системи между пет и седем часа на ден.

Разстройството при използване на интернет вече е признато психично разстройство. Освен това социалните медии са идеални за събиране на лична информация и за извършване на анализ и обработка на данни. Изготвянето на цифров профил на човек е бърз и относително прост процес, който може да бъде извършен с ограничени средства. Ефектите от дигиталната ера са широкообхватни: хартиено копие на вестник не знае какво четем, нашите таблети обаче знаят. Рекламата на хартия не знае какво сме купили и откъде, нашите смартфони обаче знаят. Вестникарският редактор не знае каква статия сме намерили интересна и сме споделили с приятели, социалните мрежи обаче знаят.

Ролята на мобилните телефони

Тясно свързани и често напълно интегрирани със социалните мрежи са нашите смарт устройства.

Смарт устройствата събират всякакъв вид лична физиологична информация като кръвно налягане, сърдечна честота и честота на дишане, температура на кожата и т.н. Цялата тази информация е от значение, за да се знае кога да се атакуват хората в правилния момент, например, когато са уморени, гладни, стресирани или ядосани“, обяснява авторът и добавя:

„Крайната цел на когнитивната война е да промени нашето възприятие на реалността и да заблуди мозъка ни, за да повлияе на вземането на решения.”

Освен Китай, САЩ също имат такава програма. През април 2013 г. американският президент Барак Обама обяви стартирането на инициативата на Белия дом „Изследване на мозъка чрез напредък в новаторските невротехнологии“ (BRAIN). Руските коментатори го възприеха като проект за „хакване на човешкия мозък.“

Чипове в човешкия мозък

През 2016 г. Илон Мъск стартира компанията за невротехнологии Neuralink, която имплантира чип в мозъка на доброволец. Целта е да се разработи интерфейс, свързващ мозъка с компютър, за разширяване способностите на хората с парализа.

Докладът обаче вижда възможна военна употреба на тази технология: „Разбира се, такъв интерфейс може да се използва и за разширяване способностите на хората без увреждания, например, за да подобрят представянето си на бойно поле. Бъдещите разработки включват иновации в областта на изкуствения интелект, машинния интелект и средства за подобряване на умствените способности или чрез промяна на гени, или директно, чрез свързване на мозъка чрез физически периферни елементи или анатомично интернализирани продукти“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

3 COMMENTS

 1. Bi Fi
  Биологичен Интернет и комуникация между Хостовете чрез биологична комуникационна мрежа, внедрена в човешките тела.
  Идеята на Биологичния Интернет е да се поддържа вечно активен(докато сме живи) в човешките тела, използвайки кинетична, термална и всякаква друга енергия, която нашите тела постоянно генерират и чрез внедрените биосензори, метаматериали и течни нанотехнологии да излъчват и предават информация, сигнал. За да изключите Биологичния Интернет не е достатъчно да падне електричеството или 5G кулите, или която и да е друга част от мобилните мрежи, а просто да умрете.
  Тоест, приживе изключване няма!
  Ето това строят в момента и това крият, за да успеят да внедрят у всички ни нужните компоненти, генериращи сигнал, захранвани от тъканите, от сърцето, от кръвния поток, от еритроцитите ни, след което и при свършен факт, може и да обявят публично нашето цифрово, био-синтетично внедряване в глобалната информационна система на мега ИИ и невронната мрежа, чрез която е създаден.
  Биосензорите, както метаматериалите и нанотека навлизат в човешките тела и ВЪТРЕ се сглобват, използвайки освен синтетичните компоненти и биологични такива, така че да бъдат толкова добре внедрени в тъканите, органите, в костния мозък, в мозъка и в самото ДНК, че да не могат да бъдат изчистени от Имунната Система, а самата Имунна Система са се заели да я заменят с Дигитална, цифрова, контролируема и действаща според нечии дистанционни команди.
  Това го пиша не за да ви отчайвам, а за да ви амбицирам да спрете да приемате нанотехнологии във вид на инжекции- ваксини от всякакъв вид! Да спрете да поглъщате боклуци, от тези, за които имаме избор да спрем да поглъщаме, защото аерозолните, попадащи във води и храни не можем да ги избегнем. След което да потърсите лично за себе си детоксикация на организма и докато не е изградена мрежата вътре във вас, която ще ви свърже с Bi Fi network-a да не позволите поне на вече съществуващите у вас компоненти да се доизградят.
  Какво разгражда техниката, какво разгражда мицелите, гъбичките, какво разгражда паразитите, които използват за биологичен преносител на синтетични компоненти?
  Ако бъде изграден Биологичният Интернет, дори и да спре тока, дори и да има слънчево изригване, което да съсипе изградената инфраструктура на 5, 6 и т.н G системата, нашите тела, ако са напоени и със сглобени нанорутери, метаматериали и биосензори ще излъчват и приемат сигнал! Така че онези, които държат дигиталните ни двойници в мега квантовия подземен компютър на IBM, захранващ се от възобновяема, свободна енергия, ще продължат дистанционния мониторинг и контрол, па нека човечеството да подивее отново, загубило електричество и цивилизационните си удобства.
  Разбрахте ли сериозността на това, за което ви предупреждавам?
  И да, това вече се е случвало, но кой да проумее какво се крие зад фреските и петроглифите? Онези, които са ги издълбали са оставили единствената възможна информация за бъдещите поколения, за да ги предупредят, ние сме достатъчно затъпели първо, за да не им обръщаме внимание и второ сме неспособни да ги разчетем и разтълкуваме.
  Започнете да се вслушвате в шестото си чувство преди да бъде заменено с кошерно мислене. Готови рецепти няма.

 2. СЛИВАНЕ НА ФИНАНСОВИЯ, МЕДИЦИНСКИЯ И ВОЕННИЯ СЕКТОР ЧРЕЗ НАНОТЕХНОЛОГИИ И БИОСЕНЗОРИ, ВНЕДРЕНИ В ЧОВЕШКИТЕ ТЕЛА
  1. Блокчейн, новата дигитална парична система, използва протоколите IEEE 802, които са възможни на база на човешкия WBAN, който в превод значи Безжична Телесна Мрежа, а безжичната телесна мрежа основно се свързва с цифровата валута чрез БИОСЕНЗОРИ.
  IEEE 802 е семейство от стандарти на Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE) за локални мрежи (LAN), персонални мрежи (PAN) и градски мрежи (MAN).
  2. Едновременно с това IEEE протоколите свързват човешкия WBAN с медицинските служби, с цел дигиталната медицина да извършва диагностика, замерване на жизнени показатели и да извършва ЛЕЧЕНИЕ чрез вндерени нанотехнологии.
  3. На скрито ниво, преди медицинските служби да получат всички възможни измервания на тялото ви, сигналът минава през военните и техните централи, ползващи квантови компютри. А всички данни се включват в единна система по контрол, следене, мониторинг и таргет, където се ползват технологии, като сателити, дронове, нанодронове и радари, лидари и прочие.
  Ето така финансовата, медицинската и военната промишленост ще се слеят в контрола над нашите тела, а за да бъде резултатно осъществено това им е нужно организмът ни да бъдат напоен с биосензори.
  Как?
  Чрез медикаменти, ваксини, аерозолно, храни, води.
  И никой не ни е питал дали сме съгласни!
  Всички крият своите намерения: медици, военни, корпорации, държави, наднационални организации.
  Лъжат ни за произхода на КОРОНА, лъжат ни за съдържанието на ваксините, лъжат ни за аерозолите, лъжат ни за нуждата от 15 минутни градове, лъжат ни за необходимостта от въвеждане на нова диета и начин на живот, изтъквайки нереални причини. Защото реалните такива не са в наш интерес!
  Ние нямаме интерес нанотехнологията да контролира телата ни, да наблюдава състоянието ни, нямаме интерес криптовалути да текат през тъканите ни и да сме на мушката на корпорациите и военните, които обвинявайки ни в каквото решат биха могли да ни утилизират за секунди!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.