Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Командващият ВВС на Украйна: Един украински самолет е атакуван едновременно от 9 руски веднага след излитане

Украинските самолети са под заплаха от атака веднага след излитане от летището, заяви командващият Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна ген. Микола Олешчук. Според него един украински самолет е атакуван едновременно от до 9 руски.

Олешчук също така заяви, че обсегът на поразяване на руските самолети е над 200 километра. „Самолетът на врага е на разстояние повече от 200 км, а нашият самолет е на 20 километра. Така че нямаме време да излетим от базата и нашият самолет вече е в зоната на поразяване на вражеския самолет. Искам да информирам обществеността, че нашите самолети ще бъдат атакувани“, заяви ген. Олешчук.

Подобни признания зачестяват от високопоставени украински военни ръководители пред украинските медии.

За украинските войски става все по-трудно да прехващат и свалят руски ракети и дронове, заяви преди дни говорителят на Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна Юрий Игнат пред радио „Свобода“. Снарядите, изстреляни от силите на Москва, са способни да променят курса си за секунди, като по този начин стават „невидими“ за противовъздушната отбрана на Украйна, призна той.

Снарядите „постоянно променят курса си“, обясни Игнат и добави, че украински военнослужещ от противовъздушната отбрана едва може да „напише три думи“, за да опише траекторията на идващата ракета, преди тя вече да се е променила. „След това отново променя посоката си, и отново, и отново“, каза той.

В един такъв случай руските ракети прелетяха до най-западната Лвовска област на Украйна, преди да се върнат и да ударят военно летище в Хмелницка област в центъра на страната. Освен това в един момент руска ракета „може да изчезне от радарите и да стане невидима за радиолокаторите за определен период от време“, посочи той.

Според говорителя на ВВС на Украйна руските дронове сега също „се въртят в кръг“, за да накарат украинската противовъздушна отбрана да загуби следите им.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Карлик, бензиностанция с атомна бомба, е първият човек в европейската дипломация за Русия Върховният представител на ЕС по външните работи Жозеп Борел нарече Русия „бензиностанция с атомна бомба“. Подобно откровено изявление, показващо истинското отношение на Европейския съюз към Русия, той направи в интервю за вестник El Pais.

    Шефът на европейската дипломация беше попитан за геополитическите интереси на Китай и Русия. В отговор Борел нарече Китай истински играч, а Русия – джудже.

    „Китай е истински геополитически играч, докато Русия е икономическо джудже, тя е като бензиностанция, чийто собственик има атомна бомба“, каза той.

    Руският журналист и телевизионен водещ Владимир Соловьов коментира изявлението на Борел по следния начин: „Невероятен кретин. Малцина са направили толкова много, за да засилят трайното презрение на нашите хора към европейските политици, както този испански неоколониалист.“

    Источник: https://rusvesna.su/news/1692441298

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.