Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Костадин Костадинов: САЩ подготвят България за война срещу Русия

САЩ подговтят влизането на България във войната. Това става ясно от обява за работа, според която американската армия търси лингвист с български език за мисия във „възможна военна зона“. Информацията е  публикувана  в обява за работа на компанията WorldWide Language Resources със седалище Файетвил, Северна Каролина. Компанията има договори за 529.2 милиона долара с Пентагона, като 501 милиона долара от тях са по договор с Американското командване за специални операции.

Според обявата кандидатът може да бъде назначен в съответната държава (в случая България), но да му се наложи да работи временно или за неопределено време в съседна държава, както и във възможна военна зона с повишен риск.

Костадин Костадинов: САЩ подготвят България за войната срещу Русия Костадин Костадинов: САЩ подготвят България за войната срещу Русия Костадин Костадинов: САЩ подготвят България за войната срещу Русия

Потърсих за коментар лидерa на „Възраждане“ Костадин Костадинов, тъй като обявата потвърждава думите му, че САЩ подготвят да ни вкарат във войната между Русия и Украйна.

– Защо американската армия търси да наеме лингвист с български език за мисия във възможна военна зона и съседна на България държава? Това означава, че влизането ни във войната вече е решено?

– Информацията наистина е потвърждение на това, за което предупреждаваме, защото в момента в резултат на руските действия в Украйна, украинската армия се обезкървява. От независими източници на информация виждаме, че буквално „ловят“ мъже в мобилизационна възраст, за да ги изпратят на фронта. Ловят ги като диви животни по улиците на украинските градове. Скоро ще дойде моментът, в който украинската армия ще рухне, защото няма да има пушечно месо, и когато вече няма да има пушечно месо, достатъчно, за да спре руския натиск, тогава американците вече ще трябва да пуснат следващите за възпиране на руския натиск и това няма да бъдат американски войски в никакъв случай.

На първо място, те ще изпратят наемници, най-вероятно ще има сред тях и американци, както вече има, но за американците е изключително важно да изпратят представители на българската войска, защото българският народ е единственият, който няма исторически причини да има лошо отношение към Русия и руския народ. Напротив, точно обратното. Огромното мнозинство от българския народ изпитва положително отношение към Русия. Смята я за близка и братска държава и поради тази причина чисто стратегически за американците е много важно да изобретят още причини, поради които българите да намразят руснаците.

Сега по една странична линия се опитват да направят това с паметника на Съветската армия, но тъй като американците не познават добре психологията на българския народ, грешат тотално, защото точно с тези действия предизвикват симпатия. И ще сгрешат и с изпращането на български войници, защото тези войници няма да отидат по свое собствено желание и това ще предизвика много силни антиамерикански настроения в българското общество.

Към настоящия момент то не е сравнително наясно с това, което го очаква, но идеята на американците е много проста. Дори един взвод да бъде изпратен, който обаче да се окаже в зоната на активните военни действия, за да може да има български жертви, българи, убити от руснаците, руснаци, убити от българите. Те искат да изкопаят ров между двете държави, който да запълнят с кръв.

Искат да създадат мъченици в борбата срещу руснаците – това, което направиха с Украйна. Не трябва в никакъв случай да очакваме, че американците ще спрат в изпълнението на своя план, защото те действат, доказано през годините, изключително целенасочено и последователно. Имат стратегия и я изпълняват.

Тяхната стратегия е възможно най-много да обезкървят Русия, но по-притеснителното е, че тъй като Русия ще се справи и с втората вълна от подобни наемници или малки части от натовски държави, които ще бъдат изпратени под формата на инструктори (няма да бъдат изпратени като активни участници във военните действия), те ще бъдат разположени в зони в близост до фронта. Не бих се учудил, ако американците организират някаква провокация, за да може, разбира се, това да бъде приписано на руснаците.

С такъв инцидент предизвикаха включването си във Виетнамската война. Това е т.нар. инцидент в Тонкинския залив, когато техни военни кораби са уж обстрелвани от виетнамска авиация. Те са били разположени в Тонкинския залив, естествено във виетнамски териториални води (никога не са признавали суверенитета на която и да е било държава). Сами си бомбардират корабите, за да се включат във войната. Те ще направят това нещо и с нас.

Просто нямат друг вариант. Войната в Украйна се развива на три етапа. Първият етап е война между Русия и Украйна. Вторият е война, в която американците помагат оръжейно и финансово и в която се включват и натовски държави, но не и пряко американците. И третият етап е когато се включат американците с цялото НАТО срещу Русия. Този вече конфликт ще стане глобален. Има всички шансове да се превърне в ядрен конфликт. Американците няма да се поколебаят да използват ядрено оръжие.

– Те вече са го използвали през Втората световна война.

– Да, те вече са го използвали. При тях има стратези, които вярват, че могат да унищожат ПВО системите на Русия и могат да нанесат превантивен ядрен удар, на който Русия няма да може да отговори. Те вървят точно по пътя на тази ескалация. Заплахата за оцеляването на човечеството е огромна в момента.

Искам да направя разграничение. Има страшно много жители на САЩ, които съзнават, че тяхната държава не им принадлежи, защото на практика са използвани като едни ходещи касички, чиято цел е да събират пари, за да ги изплащат после на държавата. Съединените американски щати отдавна не са собственост на американския народ. Те са като една биомаса, която е използвана в плановете на един световен наднационален елит.

Тази държава някога беше мечта за целия свят и хората искаха да отидат в страната на неограничните възможности, за да живеят свободно и да забогатяват свободно. Това беше до Втората световна война. След това нещата се промениха коренно.

САЩ е една държава, на чиято територия никога не се е водила война. Всъщност водила се е.

– Гражданската война.

– Това е гражданската им война (1861-1865 г.) преди повече от 150 г. Оттогава досега американците не са видели война на своя територия. Какво ще се случи на тази държава, ако тя изведнъж изпита несгодите на войната, ако изпита това, което сме изпитвали ние на Стария континент за последните 100 г.: две световни войни, граждански войни, разпад на системата след края на Студената война. Те нямат този тренинг, който имаме ние. Няма да го преживеят. За тях ще бъде катастрофа.

– САЩ обаче никога не са нападали държави, които са им конкуренти военно и икономически. Винаги са нападали по-слаби от тях държави. Русия обаче им е конкурент. Това не е войната в Либия, Сирия, Ирак, Афганистан. Какво е по-различно в тази война за САЩ от останалите войни?

– По-различното е, че Русия дава отпор на политиката на САЩ и този пример става заразителен. В момента 2/3 от територията на земното кълбо стиска палци Русия да спечели войната. Достатъчно е да споменем само Китай и Индия. Като прибавим Латинска Америка, която ненавижда САЩ, като прибавим Африка, която въобще ненавижда Европа като цяло. Неслучайно руснаците печелят терен в Африка заради това, че там те са възприемани като борци срещу колониалното и неоколониалното влияние. Като прибавим и останалата част от Азия, като в Азия има доста изключения, защото има държави, в които американците са инвестирали, купили са местните елити и т.н. или други държави като Япония, които са откровени американски сателити. 2/3 от населението и територията на земното кълбо следи този конфликт и очаква Русия да спечели.

Точно поради тази причина американцте не могат да допуснат тази война да бъде спечелена от Русия, защото това ще бъде много лош пример. Всички останали ще се разбунтуват. Американците няма накъде да отстъпят, защото ако отстъпят, тяхното влияние ще бъде накърнено изключително много.

– В решението на НС за помощта за Украйна е написано български военни да участват в еропейска мисия. Това означава, че на практика решението на парламента дава законовото основание на България да изпрати военни във войната.

– Точно това означава. Нека да припомним как американците вляоха във военния конфликт във Виетнам. Те влязоха с една военна мисия от 50 военни съветници. Като приключиха с военните съветници, изпратиха инструктори, после военен персонал – технически, спомагателен, и накрая изпратиха войници, които набъбнаха до половин милион. В един момент американците бяха изпратили повече войници във Виетнам, отколкото във Втората световна война в Германия.

По същия начин в момента подхождат и с Украйна. Нищо ново под слънцето, те действат по един и същи начин. Просто трябва да познаваме историята, за да не допуснем да я повторим.

От „Възраждане“ бяхме единствените против това решение на парламента. Но по-интересното е друго. Тогава говорихме и обяснявахме на всички, че ще се изпращат и войници, жива сила, но това не излезе никъде по нито една от медиите. Говорихме в парламента, карахме се надълго и нашироко по темата. Никъде нито една медия не спомена, защото знаят каква ще бъде реакцията. Всяка бюлетина за партия, различна от „Възраждане“ на тези избори, не е бюлетина, тя е повиквателна. Нека хората, които дават гласа си за тези партии, които искат да включат България във войната, за партиите на войната, да помислят дали искат да изпратят своите мъже, синове и братя на война, и то чужда война.

Ние, българите, не сме страхлив народ. Аз съм ефрейтор от Военно-въздушните сили. Клел съм се да браня България. Полагал съм военна клетва, служил съм, подлежа на запас и мобилизация все още, защото съм на 43 г. и съм в мобилизационния резерв.

Аз нямам проблем, ако ме призоват, да отида да се бия, ако трябва и да умра за отечеството ми. Но нямам никакво намерение да се бия за американските интереси в Украйна, още повече срещу Русия, която е наша братска държава и може да ни бъде само партньор и съюзник. Говорил съм с всички мои приятели, с които навремето служихме в казармата. Знаете ли какво каза един от тях. Обади ми се и каза: „Ефрейторе (така си говорихме в казармата), какво ще правим, ако ни мобилизират?“ Казах му: „Само чакаме да ни дадат оръжията, оттам насетне нали знаеш“. Той каза: „Знам“. И с другите това си говорихме. И аз искам да призова: Мобилизирайте ни! Ние знаем после какво да правим.

– Няма мобилизация, но се изпрашат повиквателни.

– Тези повиквателни имат своята роля и тя е една единствена – да видят колко бързо може да се задейства мобилизационната процедура в България, защото ние мобилизация не сме правили от много години. Такива повиквателни бяха спрени да се изпращат в продължение на 15 г. Просто България след влизането си в НАТО се отказа да свиква запас и тази практика на запаса приключи.

Това, което в момента правят с повиквателните, е еквивалент на пробата на системите за въздушно предупреждение. Когато изпратят повиквателни, след това отбелязват: кой кога е дошъл, за колко време е отговорил, явил ли се е, звънял ли е по телефона, казал ли е нещо и т.н. Тестват населението, за да видят какви реакции могат да очакват при едно по-мащабно разгръщане на повиквателни заповеди.

– Фактчекърите веднага обявиха страховете на хората от евентуална бъдеща мобилизация за фалшива новина.

– Що се отнася до т.нар. фактчекъри в България, както е известно, те са на издръжка на „Америка за България“. Поради тази причина имаше един много интересен момент, понеже нивото на американската пропаганда в България е доста примитивно, срещу мен използваха довода: „Защо си служите с Фейсбук, това е американско изобретение“. Отвърнах с усмивка, че това е инфантилен довод, защото по същата логика мога да кажа: защо американците използват компютъра, който е българско изобретение. Когато казах това и започна да се разпространява много, фактчекърите написаха огромна статия, в която надълго и нашироко обясниха как всъщност българите не сме изобретили компютъра: как Джон Атанасов не е българин и второ, как той самият не е изобретил компютъра. Но да оставим настрана, че лъжат. По-гнусното е, че храчат в лицето на българското национално достойснтво, защото ние се гордеем с това, че Джон Атанасов, който е българин по произход, е изобретил компютъра, което е световно известен факт.

Тези т.нар. фактчекъри откровено лъжат, но и откровено се подиграват с българската национална памет и достойснтво. Джон Атанасов има своя много хубав паментик пред Телефонната централа в София. Този паметник е сложен по време на комунистическия режим. Джон Атанасов е поканен лично от Тодор Живков в България и той идва, и е награден с орден „Кирил и Методий“.

Джон Атанасов отива в родното село на неговия баща Иван Атанасов – Бояджик, среща се със свои роднини. Роднините на Джон Атанасов и до ден днешен живеят в Бояджик, където също има паметник на Джон Атанасов. Но тези фактчекъри оскверниха българската история.

Фактчекърите правят това, което прави главният герой на книгата на Оруел „1984“ Уинстън. Той проверяваше новините и ги фалшифицираше. Ние живеем в „1984“. Оруел буквално е пророк. Хора, които са си присвоили правото да казват кое е истина и кое не. Те правят това, което Оруел казва, че се случва в една тоталитарна държава.

– Тези избори са едни от най-важните за България заради реалната опасност да бъдем вкарани във войната. Какво е вашето послание към хората, които няма да гласуват?

– Който не гласува, се отказва от свободата и бъдещето си, от правото си да живее свободен живот. Затова нашият надслов на кампанията е „Избери свободата“, защото ако България продължи да бъде американска колония, тя ще изчезне като държава. Всяка друга бюлетина не е бюлетина, а повиквателна. Нека никой да не смята, че не е бил предупреден. Българи, предупредени сте! Ако изберете партиите на войната, Бог да пази България!

Диляна Гайтанджиева
Диляна Гайтанджиеваhttps://obektivno.bg
Диляна Гайтанджиева е разследващ журналист и създател на Обективно.БГ. Работила е като военен кореспондент в Сирия, Либия и Газа. Докато отразява войната в Сирия, документира военни престъпления и публикува документи за 350 дипломатически полети с оръжие, което достига до терористични организации в Сирия и Йемен.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.