Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Костадин Костадинов: В България няма руско влияние, но е пълно с американски агенти

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви в предаването „Денят ON AIR“, че няма руско влияние в България, но е пълно с американски агенти“.

„Няма руско влияние в България. Русия е толкова изолирана от нашата страна, че думи нямам. Сигурно има руски агенти, не знам, питайте ДАНС, но с американски агенти е пълно“, подчерта той пред водещата Ганиела Ангелова.

Ако руското посолство имаше влияние в България щяхме ли да ликвидираме АЕЦ „Белене“, щяхме ли да ликвидираме „Южен поток“, поне един руски университет щеше да има. А ние имаме американски университет и американска военна база.

Имаме едни управляващи, които са управлявани от американското посолство. То решава какъв да бъде състава на Министерския съвет, то избира кой да бъде премиер, коментира лидерът на „Възраждане“.

Костадинов обяви, че партията му ще внесе отново в парламента предложението си за въглищните централи.

„В началото на годината мина като водеща новина, че сме получили 1,4 млрд. по Плана за възстановяване. Само годишната печалба на ТЕЦ Марица Изток 2 до началото на тази година е половината от тази сума. Сега вече е на печалба. Още не знаем печалбата на американските ТЕЦ-ове, но със сигурност е по-голяма. Поели сме ангажимента да ликвидираме изключително печеливша индустрия за милиарди, за да получим милиони – това е национално предателство“, настоя лидерът на „Възраждане“ пред Bulgaria ON AIR.

По думите му има смисъл от довършването на АЕЦ „Белене“. Имаме два атомни реактора, които стоят и не работят. Американците не ни позволяват да довършим АЕЦ „Белене“. Това е български геополитически проект. Ако го бяхме направили, досега отдавна щеше да е изплатен, изтъкна Костадинов.

Той подчерта, че Маришкият басейн може да бъде използван почти до края на 21 век. И добави, че това е почти неизчерпаем източник на енергия, за чието затваряне се говори.

„Това НС е мъртвородено. Тази конфигурация в парламента не работи. Единственото добро решение е да се саморазпусне. Парламентът на никого няма да липсва. Американската пета колона в парламента разполага с 227 депутати. Ако искаха редовен кабинет, щяха да си го направят. Третият мандат няма да се случи, личностните различия няма да позволят. Хората, които определят съдбините на България, искат да ходим на нови избори“, каза още Костадинов.

Той е убеден, че „Възраждане“ ще има много по-висок резултат, а социологическите проучвания са абсолютно нереални. Според него трябва да има смяна на управленския модел.

„На 11 януари започваме събиране на подписи за референдум за запазване на българския лев. Поставили сме си за цел да съберем половин милион подписа“, отбеляза лидерът на „Възраждане“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.