Разследвания и новини без цензура

понеделник, 11 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Костадинов: Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обвини в държавна измяна ръководството на ПП-ДБ. Депутатът Радостин Василев, който напусна „Продължаваме промяната“, пусна на пресконференция скандален запис от заседание на Националния съвет на партията. „Службите са наши, съгласувани са с посолствата“, казва Асен Василев на записа.

От „Възраждане“ обявиха, че ще внесат сигнал до главния прокурор срещу Кирил Петков и Асен Василев за държавна измяна. Причината е предполагаемото синхронизиране на назначенията на шефове на служби с чужди посолства, което Костадин Костадинов тълкува като американското.

От „Възраждане“ искат изслушване на шефовете на службите и смятат, че тече държавен преврат.

В декларация от парламентарната трибуна Костадинов настоя за нови предсрочни избори като единствено възможно решение за изход от политическата криза: „Има една фраза: „Вече са уговорени бъдещите председатели на службите с посланиците“. Когато има такова изречение, това означава, че имаме крупна държавна измяна; Имаме крупно национално предателство; Имаме престъпление по глава 1 от Наказателния кодекс. Най-доброто решение, което в момента може да се случи за излизането от т.нар. „политическа криза“, защото това не е криза, това е очистителен процес, са новите избори“.

Лидерът на „Възраждане“ коментира скандалния запис и във Фейсбук: „Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна незабавно! Ръководството на ГЕРБ също, но за цялостно творчество!“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.