Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Костадинов: Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обвини в държавна измяна ръководството на ПП-ДБ. Депутатът Радостин Василев, който напусна „Продължаваме промяната“, пусна на пресконференция скандален запис от заседание на Националния съвет на партията. „Службите са наши, съгласувани са с посолствата“, казва Асен Василев на записа.

От „Възраждане“ обявиха, че ще внесат сигнал до главния прокурор срещу Кирил Петков и Асен Василев за държавна измяна. Причината е предполагаемото синхронизиране на назначенията на шефове на служби с чужди посолства, което Костадин Костадинов тълкува като американското.

От „Възраждане“ искат изслушване на шефовете на службите и смятат, че тече държавен преврат.

В декларация от парламентарната трибуна Костадинов настоя за нови предсрочни избори като единствено възможно решение за изход от политическата криза: „Има една фраза: „Вече са уговорени бъдещите председатели на службите с посланиците“. Когато има такова изречение, това означава, че имаме крупна държавна измяна; Имаме крупно национално предателство; Имаме престъпление по глава 1 от Наказателния кодекс. Най-доброто решение, което в момента може да се случи за излизането от т.нар. „политическа криза“, защото това не е криза, това е очистителен процес, са новите избори“.

Лидерът на „Възраждане“ коментира скандалния запис и във Фейсбук: „Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна незабавно! Ръководството на ГЕРБ също, но за цялостно творчество!“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.