Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Костадинов: САЩ удариха дясната ръка на Борисов, за да го принудят да направи правителство с ДБ и ПП

Санкциите на САЩ по закона „Магнитски“ имат за цел да повлияят върху резултатите от предстоящите избори за парламент у нас. „Не знам дали ще се отразят на изборите, но те очевидно са направени с тази цел. Натискът срещу ГЕРБ е очеизваден. Идеята е с удрянето на дясната ръка на Борисов – Влади Горанов, да се даде ясен сигнал на Борисов, че той трябва да направи коалиция с ДБ и ПП“, коментира пред Би Ти Ви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Очевидно е, че този знак е бил разбран от него, защото той преди няколко дни каза, че за последните пет дни е ходил три пъти в американското посолство и е готов да направи коалиция с тези, които преди малко споменах, каза политикът.

Очевидно е, че има натиск за съставяне на такова правителството и това има цел – да има стабилно правителство с една единствена идея – да се даде една легитимна основа за включването на България във войната в Украйна“, смята Костадинов.

По повод списъка „Магнитски“ политикът коментира още: „Станахме свидетели наскоро как брутално бе нарушен суверенитета на републиката. Дойде четвърторазряден чиновник и каза, че в България има корумпирани хора. Ние знаем, че имаме корупмирани хора, но ние трябва да си ги съдим.

И когато наши партньори кажат, че имат свидетелства, ние ги питаме защо не ги дадете. Такива свидетелства няма. Просто се казва нещо и на базата на това нещо всички коленопреклонно се съгласяват с исканията отвънка“, каза той.

„Сега пък се храчат върху лева. То не беше лева е хартийка за туземци, то не беше зло, от което трябва да се отървем. То не беше левът не съществува като валута, както казват от ДБ.

Такова брутално храчене в лицето на българската държавност не съм виждал от много време, наистина. Това е нещо, което минава всякакви граници. Това показва, че държавата ни е в огромна криза. Точно поради тази причина 60% от хората не гласуваха. Това ни е големия проблем“, продължи лидерът на „Възраждане“.

На коментара на Би Ти Ви, че ако не приемем еврото това ще навреди на рейтинга на България и лихвите по заемите, Костадинов отговори.

„В момента лихвите по еврозоната са два пъти по високо отколкото в България, тоест лева е два пъти по-стабилен от еврото. Второто нещо – не знам какво означава повдигане на рейтинг, след като бяха повдигнати обвинения на Петър Казимир от ЕЦБ“, отговори той.

 По думите му, на България е останала единствено валутата. Референдум за еврото ще има и е крайно време да го спечелим. Крайно време е да покажем, че България вече може да казва не, подчерта Костадинов.

Още по темата: Борисов: Бях в американското посолство сряда, петък и понеделник, два пъти се срещнах с О’ Брайън 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.