Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кралица Елизабет II почина, обяви Бъкингамският дворец

Кралица Елизабет II е починала в Балморал на 96 години, съобщи Бъкингамският дворец. Кралицата се възкачи на трона през 1952 г. Тя е най-дълго служилият монарх на Обединеното кралство – 70 години на трона.

Най-големият й син Чарлз, принц на Уелс, ще води страната в траур като новия крал на Великобритания. В изявление Бъкингамският дворец съобщи тъжната новина: „Кралицата умря мирно в Балморал този следобед.

Всички деца на кралицата са в Балморал. Нейният внук, принц Уилям, също е там, а брат му, принц Хари – на път, съобщи Би Би Си.

Управлението на кралица Елизабет II беше белязано от следвоенни строги икономии, прехода от империя към Британската общност, края на Студената война и влизането на Обединеното кралство в – и излизането от Европейския съюз.

По време на кралството си тя назначи 15 премиери, започвайки от Уинстън Чърчил, роден през 1874 г., до Лиз Трус, родена 101 години по-късно през 1975 г., и назначена от кралицата по-рано тази седмица.

Новината за смъртта на крализата беше посрещната със сълзи от събралото се множество пред Бъкингамския дворец. Знамето на Кралството е свалено на половина. Великобритания е в траур.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.