Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Лицемерието на „зелените“: Аналена Бербок си поръчала допълнителен самолет, за да се прибере 3 ч. по-рано

Поредният скандал в Германия с външния министър Аналена Бербок за пореден път показа двойния стандарт при прилагането на „зелените политики“. Те не важат за политиците, които ги измислят и налагат.

Докато всички граждани и бизнеси са принудени да търпят последствията от „зелените политики“ с цел намаляване на въглеродните емисии за „спасяване“ на климата, политиците не спазват собствените си ограничения.

Германският външен министър Аналена Бербок беше остро критикувана за използването на допълнителен самолет по време на своя командировка, защото искала да се прибере у дома 3 ч. по-рано, съобщи Bild.

На 25 август 2022 г. тя лети с правителствен самолет Airbus A-340 от Берлин до Рабат, Мароко. Оттам отлита за Дания и каца през нощта. Обратният полет до Берлин е насрочен за 26 август, като самолетът трябва да излети в 18.20 часа. Германското външно министерство обаче заявява пред Министерството на отбраната, че Бербок иска да се прибере у дома три часа по-рано, в 15:30 часа. Пилотите на Airbus A-340 не са допуснати да излетят по това време поради законния период на почивка. Затова от Кьолн излита втори правителствен самолет, който отвежда резервния екипаж в Копенхаген и се връща в Германия празен.

Германското външно министерство потвърди, че делегацията, водена от Бербок, се прибрала в Берлин възможно най-скоро „за последващи срещи на министъра“, посочва „Билд“.

Според изданието е свикана вътрешнопартийна видеоконференция на Зелените за обсъждане на този инцидент, както и е организиран вътрешноправителствен телефонен разговор.

„Типични зелени двойни стандарти: повишаване на данъците върху самолетните билети, проповядване на защита на климата и след това ограничаване на възможността за летене за личен комфорт“, коментира генералният секретар на ХСС Мартин Хубер.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.