Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Македонски граничари биха и заплашиха български депутат: „Един ако мръдне, главата ще извъртиш“ (видео)

Български граждани са били заплашвани и бити от македонски граничари на границата с Република Северна Македония. Сред потърпевшите е и депутат.

Бившият народен представител от 47-ото и 48-ото Народно събрание от парламентарната група на „Възраждане“ Ангел Георгиев е задържан и удрян от македонски гранични полицаи на ГКПП „Деве Баир“. Арестувани са трима българи, съобщиха от вътрешното ведомство на Скопие.

Георгиев е заснел с телефона си кадри от границата. Във видеото, публикувано във Фейсбук, се вижда опашка от автомобили. Георгиев съобщава, че с часове коли не са допускани да преминат. Българите са пътували за честването на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев.

Повече от 100 леки коли и десетки камиони бяха блокирани на границата между граничните пунктове „Гюешево“ и „Деве баир“.

След като гражданин се приближава към Ангел Георгиев и се оплаква, че човек от автомобил с българска регистрация е въведен в сградата на граничната служба, депутатът прави опит да потърси информация за причината. Македонските полицаи се приближават към него със заповед да спре телефона, той отказва и се вижда борба.

На видеото се чува ясно как един от тях заплашва: „Един, ако мръдне, главата ще извъртиш. Ясно ли е?“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов написа в профила си във Фейсбук: „Това вече не е провокация на хулигани или опозиционни партии в Македония. Това е откровена нагла провокация от страна на правителството на Македония“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.