Разследвания и новини без цензура

понеделник, 15 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Макрон: Изпращането на войски на НАТО в Украйна не трябва да се изключва

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че разполагането на войски в Украйна от членове на НАТО и други съюзници не може да бъде изключено, защото западните сили не трябва да се спират пред нищо, за да гарантират, че Русия няма да победи Киев.

„Днес няма консенсус за изпращане по официален начин на войски на място“. Това заяви Макрон пред репортери, след като бе домакин на среща на европейските лидери в понеделник в Париж. „Но по отношение на динамиката не можем да изключим нищо. Ще направим всичко необходимо, за да попречим на Русия да спечели тази война“, заяви френският президент.

Франция бе домакин на срещата на върха в понеделник на поддръжниците на Украйна, за да демонстрира твърда подкрепа и европейско единство на фона на опасенията, че американската помощ за Киев може да спре, особено ако Доналд Тръмп спечели президентските избори тази година. Макрон каза, че макар европейските съюзници на Украйна да искат да избегнат ескалация на конфликта в пряка война с Русия, те са съгласни, че трябва да направят повече, за да гарантират, че Москва няма да спечели.

„Трябва да направим равносметка на ситуацията и да осъзнаем, че нашата колективна сигурност е заложена на карта“, каза френският президент. – „Трябва да се вдигнем. Русия не трябва да печели, не само за Украйна, но второ, ние по този начин гарантираме нашата колективна сигурност за днес и за в бъдеще“.

Макрон отбеляза, че съюзниците, които днес казват „никога, никога“ за директното разполагане на войски в Украйна, са същите, които по-рано са изключвали ескалация на военната помощ, която по-късно беше предоставена, включително ракети с голям обсег и изтребители. „Преди две години мнозина около тази маса казваха, че ще предложим каски и спални чували, а сега казват, че трябва да направим повече, за да доставим ракети и танкове в Украйна. Трябва да бъдем скромни и да осъзнаем, че винаги сме закъснявали с шест до осем месеца, така че ще направим това, което е необходимо, за да постигнем целта си“, каза Макрон.

Има широк консенсус сред страните, представени на срещата, че съюзниците трябва да предоставят повече помощ на Украйна и да се активизират по-бързо, подчерта френският президент. „Ние не сме във война с руския народ, но не можем да му позволим да спечели в Украйна“, каза той и добави: „Ние сме решени да направим всичко необходимо толкова дълго, колкото е необходимо. Това е ключовият извод от тази вечер.“

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Колко ли пари му плащат на тоя МакАрон, че да тласка ЕС към пропастта на Трета световна война?
    Не разбира ли, че на който и остров да отиде, то войната ще го застигне?
    Как може тези хора да са толкова прости и да продължават да изсипват пари и хора в бездънната яма на усрайна?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.