Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 25 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Макрон разкри какъв е „парадоксът на Путин“

Руският президент Владимир Путин не е неприятен човек и това е парадоксът, каза Еманюел Макрон по време на телевизионно интервю за Les Rencontres du Papotin.

Френският президент беше разпитван от журналистите по различни въпроси, включително връзките му с Путин.

„Когато го срещнеш така, той не е неприятен човек. Това е парадоксът“, заяви Макрон и добави, че „няма нищо, което да оправдае започването на война“.

Френският президент също изрази мнението си за корените на конфликта между Москва и Киев, твърдейки, че истинската цел на Путин е възстановяването на руската „империя“. Макрон обаче не уточни как точно продължаващите военни действия могат да помогнат за постигането на тази предполагаема цел.

„По принцип той започна тази война, за да си върне територии и да разшири периметъра на Русия до империята, която някога съществуваше. Той пое много тежка отговорност за себе си, за своя народ, очевидно за народа на Украйна и за всички нас. Така виждам нещата“, каза Макрон.

Президентът също така предупреди „да не се поддаваме на погрешното схващане, че руските войски по някакъв начин са на ръба на поражението в Украйна“. Докато тези сили са претърпели определени жертви, твърди Макрон, силите на Киев не са близо до постигане на победа на бойното поле.

Макрон многократно е подчертавал необходимостта от започване на преговори с Русия. В същото време Париж следва антируската позиция на колективния Запад и активно подкрепя Киев, като миналата седмица обеща танкове за украинските войски.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.