Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Мъск се скара с украинските медии заради мирния си план

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск защити мирния си план за продължаващата война между Русия и Украйна на фона на критиките на украинските медии. Идеята на мирния план е да предотврати Трета световна война, настоя милиардерът в публикация в Twitter.

„Аз съм голям фен на Украйна, но не и на Трета световна война“, пише магнатът, след като украинският вестник „Киев пост“ го призова да „спре“ и „да признае, че е прекалил“ с предложението си за мир. По-рано тази седмица Мъск предложи изход от седеммесечната войнат между двете съседни държави.

Москва трябва да „преразгледа изборите за анексираните региони под надзора на ООН“, докато Киев ще се ангажира с неутралитет и ще отхвърли претенциите си към Крим, който гласува с огромно мнозинство за присъединяване към Русия през 2014 г., предложи изпълнителният директор на Tesla.

Предложението на Мъск предизвика гнева на Украйна. Отиващият си посланик на Киев в Берлин Андрей Мелник стигна дотам, че каза на американския милиардер „да си е… м…“, докато президентът Владимир Зеленонски попита последователите си в Twitter дали харесват Илон Мъск повече, когато подкрепя Украйна или подкрепя Русия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.