Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Мъск се скара с украинските медии заради мирния си план

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск защити мирния си план за продължаващата война между Русия и Украйна на фона на критиките на украинските медии. Идеята на мирния план е да предотврати Трета световна война, настоя милиардерът в публикация в Twitter.

„Аз съм голям фен на Украйна, но не и на Трета световна война“, пише магнатът, след като украинският вестник „Киев пост“ го призова да „спре“ и „да признае, че е прекалил“ с предложението си за мир. По-рано тази седмица Мъск предложи изход от седеммесечната войнат между двете съседни държави.

Москва трябва да „преразгледа изборите за анексираните региони под надзора на ООН“, докато Киев ще се ангажира с неутралитет и ще отхвърли претенциите си към Крим, който гласува с огромно мнозинство за присъединяване към Русия през 2014 г., предложи изпълнителният директор на Tesla.

Предложението на Мъск предизвика гнева на Украйна. Отиващият си посланик на Киев в Берлин Андрей Мелник стигна дотам, че каза на американския милиардер „да си е… м…“, докато президентът Владимир Зеленонски попита последователите си в Twitter дали харесват Илон Мъск повече, когато подкрепя Украйна или подкрепя Русия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.