Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Мъж спаси бременната си съпруга, като я хвърли през балкона при земетресението

Турските медии показаха невероятната история на Мурат Актъш и неговата съпруга Туба, които оцеляха при разрушителното земетресение в Кахраманмараш. Мъжът хвърля бременната в деветия месец Туба през балкона на първия етаж на жилището им, за да я спаси. Миг по-късно сградата рухва. Не оцелява никой от съседите им. Туба ражда малко след това бебето си без усложнения.

Мурат се прибира от нощна смяна, когато земята започва силно да се люлее под краката му. Изплашен за живота на жена си и нероденото им дете, Мурат взема отчаяни мерки. За да спаси бременната в 9-ия месец Туба, Мурат решава да я хвърли през балкона на апартамента им.

„Тъй като жилището ни се намираше на първия етаж, веднага изтичахме на балкона и мъжът ми ме хвърли долу. Когато паднах на мръсната пръст, помислих, че съм загубила бебето, но Мурат настоя да се отдалечим на безопасно място. В този момент сградата се срути и всички наши съседи бяха затрупани“, спомня си Туба за кошмарната нощ на 6 февруари.

„Започнахме да се тресем около 04.16 през нощта. След като вече се намирах на улицата, започнаха болките. Посетихме местното лечебно заведение, където научихме, че детето се намира в добро здравословно състояние. Не знаехме какво да правим, защото телефоните не работеха. Отпътувахме за Истанбул, тъй като тук живее моята сестра. Нямаме други познати в града, но в лекарите в болницата показаха съпричастност и ни помогнаха“, разказва Туба.

Жената ражда в Истанбул два дни по-късно. Съпругът й разказа пред медиите как за части от секундата е взел тежкото решение и е действал незабавно.

„Току-що се бях прибрал от нощна смяна и усетих земетресението, когато отивах до тоалетната. Веднага изведох съпругата си на балкона и я хвърлих отвън, след което излязох през вратата. Ние живеехме в семейния ни апартамент и успяхме да избягаме, защото бяхме на първия етаж, но никой от нашите съседи не успя да се спаси – всички бяха затрупани под рухналата сграда. Заведох жена си в детската градина до нашата къща и двамата останахме там в продължение на два дни, след което тръгнахме към Истанбул. Синът ни се роди тук в добро здраве“, раказа бащата.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.