Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Мигрант, изнасилил дете, няма да бъде депортиран, защото това би „навредило на психичното му здраве“

Мигрант от Еритрея, който е осъден за изнасилване на дете, спечели дело, с което обжалва решението за депортацията му от Обединеното кралство. Той се аргументира, че това би навредило на психичното му здраве.

Мигрантът е в затвора от 10 години, след като нападна тийнейджърка през 2014 г. Той е заявил пред съда, че няма да има достъп до грижи за посттравматично стресово разстройство или депресия в източноафриканската страна, ако бъде депортиран, съобщи GB News.

Адвокатите на мъжа са успели да накарат лекар да свидетелства, че мигрантът вероятно ще се самоубие, ако бъде депортиран. Те също така твърдят, че той ще бъде наказан в родината си за избягване на военна служба.

В резултат на това мигрантът ще остане в Обединеното кралство въпреки доклад, който заключава, че мъжът представлява значителен риск за обществената безопасност.

Депутатът Найджъл Милс коментира съдебното решение: „Този ​​човек е извършил сериозно престъпление и не трябва да е близо до тази страна“. Той добави: „Ако е бил загрижен за загубата на лечение за психичното му здраве или се е страхувал от арест заради бягство от наборна служба, трябваше да помисли за това, преди да извърши престъплението.“

Това далеч не е единичен случай.

Миналата година имиграционният съд разреши на мигрант, излежал присъда за изнасилване, за който се смята, че представлява значителна опасност за жените, да остане в Обединеното кралство. Причината: мигрантът заяви, че лекарствата, които получава за лечение на психичното си здраве, няма да бъдат налични в Гамбия.

Наблюдатели нарекоха делото „обида към жертвата му“. Въпреки това имиграционният съд отсъди в полза на Йоахим Кардос и му разреши да остане в Обединеното кралство.

Трибуналът се съгласи, че ако бъде депортиран, изнасилвачът ще „изпита истински затруднения с достъпа до редовно снабдяване с необходимите му лекарства“ и ще бъде изправен пред „реален риск от социална изолация и стигматизация“.

Още по темата: “Асистирано самоубийство на Европа“ – бившият чешки премиер за Пакта за миграцията на ЕС 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.