Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 20 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Мигранти от Турция минават границата с помощта на полицаи: видео

Министерството на вътрешните работи е било сезирано, че група от мигранти –афганистанци, са преминали държавната граница от Република Турция в Република България в района на ГКПП Малко Търново, като същите са били подпомогнати от гранични полицаи, показа разследване на Афера.

На една от камерите в 01.46 ч. се вижда в далечината група от пет лица, които преминават през тъмен участък от Република Турция и влизат в Република България в района на ГКПП Малко Търново.

Получената информация, която е предоставена на отдел „Вътрешна сигурност“ към Областната дирекция на МВР в Бургас, не е отразена в никакъв документ или доклад и не е извършена проверка, за да бъде установено какви са били преминаващите лица – мигранти, терористи или други, кои гранични полицаи са били на смяна, защо мигрантите са минали точно през това място, където видео наблюдението е слабо и мястото не е осветено.

След огромната трагедия преди седмица с двама полицаи от Бургас, които бяха убити от автобус с нелегални мигранти при опит да го спрат, няма информация за извършена проверка по доказателствата от камерите за видеонаблюдение, на които се вижда как пет лица преминават границата, необезпокоявани от никого.

Източник:Афера
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.