Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Милиони американци принудени да пестят ток и газ заради зимна буря

Американската компания Con Edison, която доставя електричество на 3.5 милиона клиенти в Ню Йорк и природен газ  – на 1,1 милиона потребители, призова за пестене на ток и газ заради студеното време и зимната буря по Коледа.

„Операторите на тръбопроводи за природен газ съобщиха, че проблемите с оборудването, причинени от студеното време и голямото търсене на природен газ, поставят под въпрос способността им да осигуряват адекватни количества газ в целия Североизток“, съобщиха от компанията.

Dominion Energy също поиска от клиентите си във Вирджиния и Северна Каролина да пестят енергия. Компанията заяви, че голямото търсене на електроенергия ще продължи с дни.

ISO New England предупреди, че има „недостатъчни резервни доставки“ и поиска от потребителите „доброволно да ограничат електрозахранването“.

Според Bloomberg мрежовият оператор е обявил енергийно аварийно ниво 1 и е поискал от гражданите да намалят потреблението на електроенергия.

Екстремно ниските температури заплашват със срив електрическите мрежи в източната половина на САЩ. Спирането на тока засегна много американци.

Мощната зимна буря, която удари голяма част от източната половина на САЩ, остави след себе си арктически студ в събота сутринта. Енергийната мрежа с 65 милиона клиенти в 13 щата и окръг Колумбия обявя извънредно положение, над един милион души нямат електричество.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.