Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Милиони американци принудени да пестят ток и газ заради зимна буря

Американската компания Con Edison, която доставя електричество на 3.5 милиона клиенти в Ню Йорк и природен газ  – на 1,1 милиона потребители, призова за пестене на ток и газ заради студеното време и зимната буря по Коледа.

„Операторите на тръбопроводи за природен газ съобщиха, че проблемите с оборудването, причинени от студеното време и голямото търсене на природен газ, поставят под въпрос способността им да осигуряват адекватни количества газ в целия Североизток“, съобщиха от компанията.

Dominion Energy също поиска от клиентите си във Вирджиния и Северна Каролина да пестят енергия. Компанията заяви, че голямото търсене на електроенергия ще продължи с дни.

ISO New England предупреди, че има „недостатъчни резервни доставки“ и поиска от потребителите „доброволно да ограничат електрозахранването“.

Според Bloomberg мрежовият оператор е обявил енергийно аварийно ниво 1 и е поискал от гражданите да намалят потреблението на електроенергия.

Екстремно ниските температури заплашват със срив електрическите мрежи в източната половина на САЩ. Спирането на тока засегна много американци.

Мощната зимна буря, която удари голяма част от източната половина на САЩ, остави след себе си арктически студ в събота сутринта. Енергийната мрежа с 65 милиона клиенти в 13 щата и окръг Колумбия обявя извънредно положение, над един милион души нямат електричество.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.