Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Мис Япония“ отказа титлата, но не заради протестите, че е украинка

Победителката в националния конкурс за красота „Мис Япония“, родена в Украйна, Каролина Шиино, отказа титлата, която спечели, съобщи Kyodo News.

Причината за отказа й е репортаж в една от японските медии, в който се разказва за аферата на момичето с женен, влиятелен мъж, който е лекар.

Асоциацията на конкурсите „Мис Япония“ впоследствие обяви, че е приела молбата на победителката да се откаже от титлата и „сериозно обмисля отговорността за възникването на поредица от протести“.

Асоциацията също се извини на всички заинтересовани страни и добави, че титлата ще остане вакантна до края на годината.

В интервю за изданието Каролина Шиино отказа титлата „кралица на красотата“ и заяви, че приветства обсъждането на победата си, и уважава хората, които й се противопоставят с мотива, че не отговаря на образа на „Мис Япония“.

Първоначално организаторите на конкурса подкрепиха победителката, след като тя говори за отказа си да има връзка с мъж, след като е научила, че е женен. По-късно обаче се оказа, че тя продължава да се среща с него, след като вече има информация за семейното му положение.

На страницата си в социалните мрежи Каролина Шиино обясни, че не е успяла да каже истината поради объркване и страх след публикуването на статията.

„Искрено съжалявам за огромните проблеми, които причиних, и за предателството на тези, които ме подкрепиха“, допълни тя.

За първи път в своята 50-годишна история конкурсът „Мис Япония“ беше спечелен от натурализирана японка, 26-годишна Каролина Шиино, чиито родители са украинци.

В речта си от сцената на финала на конкурса Шиино заяви, че е японка „както в речта си, така и в ума си“ и че допринася за създаването на общество, в което „хората не се оценяват по външния вид“.

Въпреки това в социалните медии много потребители повдигнаха въпроса за победата й. Някои от коментарите допуснаха, че изборът на украинка за „Мис Япония“ е свързан с геополитическата ситуация в света.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

  1. Не бе… поставянето на това момиче за Мис Япония е просто гавра с японската жена!

  2. Прав е GURU. Като зная колко красиви са японките, това чучело се чудя как е спечелило конкурса!?! Явно заради украинските“ си корени!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.