Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

МО изпрати „Спартан“ да транспортира пребития българин в Охрид до ВМА

Министерството на отбраната изпрати военен „Спартан“ в Охрид, с който 23-годишният секретар на културния клуб „Цар Борис Трети“ в македонския град Християн Пендиков да бъде транспортиран със самолет от Република Северна Македония до България, съобщиха от МО.

Младият мъж бе нападнат снощи и жестоко пребит от трима нападатели, които са идентифицирани. Евродепутатът Андрей Ковачев, който съобщи за побоя, се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото Пендиков е със счупена челюст. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи. От българското МВнР призоваха Скопие да спре престъпленията срещу българите и привикаха македонския посланик, за да му връчат протестна нота.

Междувременно евродепутатът Ангел Джамбазки съобщи в профила си във Фейсбук, че се очаква тази вечер Християн Пендиков да бъде настанен за лечение във Военномедицинска академия, като ще се нуждае от кръводарители.

От коментарите под публикацията става ясно, че всички желаещи да дарят кръв за 23-годишния мъж трябва да го направят във ВМА, а кръвната група не е от значение.

Клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид бе открит през октомври миналата година и до този момент срещу него има няколко посегателства, като най-напред нападнаха помещението със земеделско сечиво, през ноември счупиха с камъни светещата табела с името на клуба, а няколко дни по-късно по помещението беше стреляно с огнестрелно оръжие.

Източник:dir.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.