Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

МО на Русия: Киев свали руски самолет с 65 украински военнопленници преди размяната им с руски

Силите на Киев съзнателно свалиха руски самолет с украински военнопленници, който се разби в сряда, за да припишат атаката на Москва, заяви Министерството на отбраната на Русия.

В изявление след инцидента министерството заяви, че руски товарен самолет Ил-76 се е разбил в Белгородска област, отнемайки живота на 65 украински военнопленници, както и на шестима членове на екипажа и трима руски войници.

Министерството на отбраната твърди, че самолетът е транспортирал военнопленници за по-нататъшна размяна на затворници, от военната авиобаза Чкаловски край Москва до Белгород.

Руските власти заявиха, че самолетът е бил ударен в 11:15 часа местно време от украинските сили за противовъздушна отбрана, разположени в Харковска област, добавяйки, че военните са регистрирали изстрелването на две ракети.

Потвърждавайки, че всички на борда са загинали при атаката, министерството заяви, че украинското ръководство е добре запознато с полета и неговата мисия. Москва и Киев са се договорили да извършат размяна на затворници по-късно в сряда близо до руското гранично село Колотиловка в Белгородска област.

Украинското министерство на отбраната засега отказва да коментира инцидента, като каза само, че разглежда въпроса. Андрей Юсов, говорител на украинското Главно управление на разузнаването (ГУР), обаче потвърди, че Русия и Украйна наистина са планирали да извършат размяна на затворници в сряда, добавяйки, че тя е отменена.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.