Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

МОН сезира ДАНС за продажбата на „Школо.бг“ на британци

Министерството на образованието и науката (МОН) сезира ДАНС и Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) за продажбата на най-голямата частна онлайн образователна платформа в България – „Школо.бг“ – на британска компания. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

„МОН не е било информирано по никакъв начин за продажбата на „Школо“ на чужда компания. След публикуване на информация в медиите институцията сезира ДАНС и Комисията за защита на личните данни за проверка на случая“, гласи информацията.

Преди два дни от компанията съобщиха, че Джунипър Едюкейшън (Junip er Education), най-големият доставчик на образователен софтуер и услуги във Великобритания, е обявил придобиването на „Школо ООД“. От българската компания посочиха, че работят с над 1700 образователни институции у нас.

МОН към момента няма договорни отношения с „Школо“, но много от българските училища са техен клиент, уточняват от министерството. „С цел защита на тези образователни институции министерството ще предприеме всички действия за разясняване на случая. Вече е изпратено и писмо до компанията с искане незабавно да предостави цялата налична информация, а заедно с това са сезирани и компетентните органи“.

„Случаят е показателен, че е целесъобразно използването на услугата електронен дневник към държавната система – НЕИСПУО. Към момента над 830 образователни институции работят с нея“, подчертават от образователното министерство.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.