Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Мощна експлозия унищожи силози за зърно на турско пристанище (ВИДЕО)

Най-малко 10 души са ранени при експлозия на пристанището Деринце в Турция, съобщи губернаторът на региона. Взривът е заснет на видео и описан от свидетели като „силно земетресение“.

Експлозията е станала днес следобяд, като кметът на Деринче Зеки Айгюн заяви пред местните медии, че тя е възникнала в блок от държавни силози за зърно и се е почувствала „като силно земетресение“. Губернаторът на Коджаели Седар Явуз заяви, че 10 души са ранени, като двама са в тежко състояние в близката болница.

Кадри от охранителни камери са заснели момента на взрива, който разпръсна отломки от силозите. Видео, заснето от по-далеч, показа облак дим и прах, издигащ се над пристанището след взрива.

Разположен на около 90 километра източно от Истанбул в провинция Коджаели, Деринце е едно от малкото морски пристанища в Турция, изцяло управлявани от правителството. Деринце е център за транспортиране на зърно и получаваше редовно доставки на зърно от Украйна, докато сделката за черноморско зърно не изтече през миналия месец.

Причината за експлозията не е ясна, но CNN Turk съобщи, че тя се е случила, докато зърното е било натоварено на плавателен съд. Според данни на MarineTraffic.com транспортен кораб, плаващ под флага на Маршаловите острови, в момента е закотвен до силозите.

13 от 16 силоза на пристанището са пострадали при взрива. Спешните служби все още работят на мястото, а полицията е започнала разследване на инцидента.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.