Разследвания и новини без цензура

понеделник, 11 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Москва: Лидерите на Г-7 превърнаха срещата в Хирошима в пропаганден спектакъл

Русия определи присъствието на украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на Г-7 като пропаганден спектакъл, който отправя антируски и антикитайски послания, предаде Агенция „Франс прес“.

Групата на седемте е неформален клуб, състоящ се от САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Италия и Япония. На годишните срещи обикновено присъстват и длъжностни лица, представляващи ЕС.

„Лидерите на Г-7 поканиха на тяхната среща ръководителя на режима в Киев, който те контролират, и превърнаха събитието в Хирошима в пропаганден спектакъл“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„Основното заключение от тази среща на върха беше серия от изявления, пълни с антируска и антикитайска омраза“, допълва министерството.

„Г-7 се превърна в инкубатор за разработване, под англосаксонското ръководство, на разрушителни инициативи, които излагат на опасност световната стабилност“, гласи още текстът.

„Ние сме сигурни, че нашата оценка на Г-7 и на нейните разрушителни действия се споделя от мнозинството от международната общност“, се казва още в документа.

Китай също разкритикува срещата на Г-7. „Международната общност няма да позволи на ръководената от САЩ Г-7 да доминира световните дела, нито ще се съобрази с прозападните правила, прокарани от групата“, се казва в изявление на китайското външно министерство в събота.

„Китай никога няма да приеме така наречените правила, наложени от малцина. Международната общност не приема и няма да приеме доминираните от Г-7 западни правила, които се стремят да разделят света въз основа на идеологии и ценности“, се казва в изявлението.

Външното министерство обвинява групата, че действа от името на политиката „Америка на първо място“ и се опитва да наложи волята си на другите. „Това просто показва колко малко означава международното доверие за Г-7“, заяви министерството.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.