Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Москва: Лидерите на Г-7 превърнаха срещата в Хирошима в пропаганден спектакъл

Русия определи присъствието на украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на Г-7 като пропаганден спектакъл, който отправя антируски и антикитайски послания, предаде Агенция „Франс прес“.

Групата на седемте е неформален клуб, състоящ се от САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Италия и Япония. На годишните срещи обикновено присъстват и длъжностни лица, представляващи ЕС.

„Лидерите на Г-7 поканиха на тяхната среща ръководителя на режима в Киев, който те контролират, и превърнаха събитието в Хирошима в пропаганден спектакъл“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„Основното заключение от тази среща на върха беше серия от изявления, пълни с антируска и антикитайска омраза“, допълва министерството.

„Г-7 се превърна в инкубатор за разработване, под англосаксонското ръководство, на разрушителни инициативи, които излагат на опасност световната стабилност“, гласи още текстът.

„Ние сме сигурни, че нашата оценка на Г-7 и на нейните разрушителни действия се споделя от мнозинството от международната общност“, се казва още в документа.

Китай също разкритикува срещата на Г-7. „Международната общност няма да позволи на ръководената от САЩ Г-7 да доминира световните дела, нито ще се съобрази с прозападните правила, прокарани от групата“, се казва в изявление на китайското външно министерство в събота.

„Китай никога няма да приеме така наречените правила, наложени от малцина. Международната общност не приема и няма да приеме доминираните от Г-7 западни правила, които се стремят да разделят света въз основа на идеологии и ценности“, се казва в изявлението.

Външното министерство обвинява групата, че действа от името на политиката „Америка на първо място“ и се опитва да наложи волята си на другите. „Това просто показва колко малко означава международното доверие за Г-7“, заяви министерството.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.