Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Мустафа Емин за скандала в „Пирогов“: Може да съм бил емоционален, извинявам се

След като „Пирогов“ излезе с позиция за разразилия се скандал с поведението на политика Мустафа Емин, съветник на военния министър Тодор Тагарев от ДБ, самият той най-накрая излезе с коментар. Слуаят стана известен, след като служителка на болницата разказа как политикът е поискал дете в шок да бъде извадено от противошокова зала на „Пирогов“, за да бъде прегледано неговото дете с лека раничка, по думите на лекарката.

„Нощес в „Пирогов“ дойде Мустафа Емин с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в „Пирогов“ и можем да проверим.

Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата“. Това написа Неда Диманова във Фейсбук, като постът й беше споделен на страницата на Пирогов.

След заочналата проверка на МО съветникът на Тагарев Мустафа Емин отговори във Фейсбук:

„Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Стигнах до болницата в Люлин, когато излизаха от нея и видях разбитото му челце.

Пристигнахме в Пирогов около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце.

Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се.

Благодаря на лекарите и екипа, който се погрижи да зашие разбитото чело на детето ми.

Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия. Извинявам се, ако съм бил невнимателен в общуването си към някой от лекарите и сестрите в Пирогов. Вярвам, че истината излиза наяве рано или късно и съм готов да понеса цялата отговорност за всяко свое действие.

Това, което не мога да допусна е децата ми да растат с дори най-малкото съмнение, че баща им може да постъпил нечовешки, както се твърди. Затова ще споделя своята гледна точка. Ще го направя и в национален ефир, утре сутрин по Нова телевизия.“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Наглоста на сглобката няма край . За да се потавяш нд другите заради служебното си положение е деболоочие и нахално поведение и високомерие ,което трябва да бъде наказвано със оставки .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.