Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Музикална компания уволни Роджър Уотърс заради критиките му към Израел

Музикалната компания BMG уволни Роджър Уотърс заради „подстрекателските му изказвания“ за Израел, Украйна и САЩ, съобщи Independent.

80-годишният музикант, съосновател на световноизвестната група „Пинк Флойд“, подписа договор с германската компания за звукозаписни права през 2016 година. Той винаги е заемал активна гражданска позиция и е призовавал за мир. Позицията му за войната в Газа обаче му спечели врагове. По-специално, произраелските западни медии започнаха да го обвиняват, че прави пренебрежителни коментари за еврейския народ.

Уотърс потвърди за „уволнението“ си от BMG пред журналиста Глен Грийнуолд. Той подчерта, че прекратяването на договора е заради натиск от произраелски кръгове върху компанията майка на BMG – Bertelsmann.

През лятото на 2022 г. в интервю за CNN Уотърс нарече Джо Байдън военен престъпник заради разпалване на конфликта в Украйна. Според музиканта действията на Русия в Украйна са отговор на разширяването на блока на НАТО на изток близо до границите на Русия.

През февруари 2023 г. музикантът изнесе реч пред Съвета за сигурност на ООН по покана на Русия, призовавайки за прекратяване на огъня в Украйна. Уотърс подчерта, че говори от името на „мълчаливото мнозинство“, които са „загрижени, че безкрайните войни ще унищожат планетата.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.