Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

МЗ решава дали да върне задължителното носене на маски

До ден-два ще бъдат обявени новите мерки, защото е много важно да ограничим разпространението на вируса, съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова по Bulgaria On Air.

Какви ще бъдат мерките ще решат експертните съвети към здравното министерство, уточни тя. Засега единствената известна мярка е връщането на маските в здравните заведения. С препоръчителен характер е носенето им в градския транспорт, в затворени помещения, където има струпване на хора.

„В Министерството на здравеопазването се проведоха интензивни разговори и до ден-два ще бъдат обявени резултатите и новите мерки. Много важно е сега да ограничим разпространението. Поне носенето на маските нека да бъде задължително навсякъде на обществени места“, заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова в студиото на „България сутрин“.

Тя подчерта, че е важно мерките да бъдат превантивно взети, тъй като очакваме значително повишаване на случаите. Все още в Източна Европа сме с ниско разпространение на заболяването, но по думите ѝ подвариантът BA.5 много бързо се разпространява и всеки заразява много повече хора.

Източник:Bulgaria on air
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.