Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

На летища на руската стратегическа авиация започнаха да рисуват фалшиви цели

На руските военни летища се появяват боядисани силуети на стратегически бомбардировачи Ту-95МС. Руските военни използват тази техника като противодействие за измама на украинските дронове, съобщи bulgarianmilitary.com.

Сателитни снимки на военното летище „Енгелс“ в руската Саратовска област, където са разположени бомбардировачите Ту-95МС, привлякоха вниманието на наблюдателите.

Експертите, анализирали тези изображения, предположиха, че руските военни са започнали да използват примамки. Те рисуват силуети на бомбардировачи върху асфалта на авиобазата си.

На летища на руската стратегическа авиация започнаха да рисуват фалшиви цели

Силуетнoто изображение на самолета се посочва като пример, като една снимка показва бял контур на самолет. Има спекулации обаче, че това са недовършени примамки. Допълнителни подробности като сенки могат да бъдат включени за повишен реализъм, което прави изображението да изглежда забележително истинско.

Снимки от сателитите на Planet Labs разкриват двуизмерни примамки на асфалта на военновъздушната база „Енгелс“. Тези примамки имитират отличителната форма на четиримоторния бомбардировач, чак до боядисаната в черно зона на пилотската кабина. Втора недовършена примамка е заснета близо до завършена.

Експертите подчертават, че подобна тактика едва ли ще подведе космическите спътници с техните възможности за проследяване. Дроновете, обратно, има голям шанс да бъдат измамени.

Новата отбранителна стратегия на руската армия включва използването на автомобилни гуми за защита на самолетите. Тези гуми, поставени на фюзелажа и крилата, осигуряват допълнителен слой защита срещу украински удари с дронове.

Използването на гуми като защитен механизъм беше забелязано през август, след което сателитни снимки допълнително потвърдиха тази нова стратегия.

Още по темата: Сателитите „Умбра“: Отраженията на сигнала от руските бомбардировачи Ту-95 и Ту-160 не отговарят на познатата геометрия

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.