Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

НАП проверява служителите на Nexo, дарили 400 000 лв. на ДБ

НАП прави проверка на служителите от криптобанката Nexo, които са правили дарения за ДБ, стана ясно от думите на изпълнителния директор на приходната агенция Борис Михайлов пред бюджетната комисия към парламента. Правим всичко необходимо, за да подпомогнем досъдебния процес, заяви той.

Работим само по документи, каза председателят на Сметната палата Цветан Цветков в отговор на въпрос дали палата може като види билбордове на партии по улиците да провери дали разходите за тях коректно са отразени в отчетите от партиите. Палатата проверява дали доходите на хората, които правят дарения на партии, отговарят на направените дарения, а не какви са източниците на тези доходи, обясни Цветков. От Сметната палата са подавали сигнали към прокуратурата за хора, които са правили дарения на партии, но повод за това не е било разминаване на доходите им с направените дарения.

Депутати попитаха председателя на Сметната палата не е ли много съмнително, че 15 души от една и съща фирма са правили дарения на ДБ. Цветан Цветков обясни, че информацията, която вече е в публичното пространство, ще бъде взета предвид от одиторите на Палатата.

Партиите не дават много подробни данни за какво харчат парите си, стана ясно по време на заседанието. Под графата „други“ записват голяма част от разходите си. Затова  Цветан Цветков предложи да бъдат направени законодателни промени и да бъдат дефинирани необходимо присъщите разходи за осъществяване на дейността на партиите, за които те да могат да харчат парите си.

В резултат на дискусията депутати предложиха да бъдат направени законодателни промени, така че да има по-голяма прозрачност за парите на партиите.

По време на заседанието на комисията стана ясно, че хора от „Информационно обслужване“ денонощно следят за сигурността на информационната система на НАП. Не отдавна е имало нова хакерска атака срещу НАП, но тя не е постигнала нищо.

Още по темата:

Източник:Труд
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.