Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

НАП: Проверяваме фирмите и хората, които стоят зад партия „Величие“

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на “Исторически парк”.

“Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов, цитиран от БТА.

Изпълнителният директор на НАП съобщи, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Спецов отрече подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми да са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина.

Вчера водачът на листата на партия „Величие“ за Европейския парламент Николай Марков каза, че в „Историческия парк“ във Ветрино няма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства. Ивелин Михайлов отрече обвиненията, че „Исторически парк“ е финансова пирамида и че е събирал пари от хора с обещание за покупка на акции в проекта и големи печалби.

Партия „Величие“ мина 4-процентната бариера и ще има около 12 депутати в 50-то Народно събрание. За нея са гласували 99 852 души на изборите за национален парламент и 81 933 души на изборите за Европейски парламент, по данни на ЦИК

По повод изтеклите записи преди изборите, в които се чуват гласове на лидерите на “Продължаваме промяната” (ПП) и в които се коментира “кеш в торби”, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил и че НАП не работи по този случай.

Още по темата: Николай Марков от „Величие“: „Враговете на свободната република ще ни наричат „Ваши Величества“! Обещах Ви го“ 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

5 COMMENTS

  1. Лумпен Спецов май напада само хора от народа а аа ПП не смее и да говори !

    • Е нали Асен Василев го назначи, как ще говори против ПП…

  2. Мислех си, че поне този сайт не повтаря като папагал внушенията и мръсотията на купените мейнстрийм медии, уви не било така. Тъжна картинка…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.